OGIBiz Website

Main Description
2904765

espa

 

 

Menu
2904350
Vertical Image Area
2904862

Τσολαρίδης Αλέξιος

Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

_____

Βεΐκου 78, Κουκάκι Αθήνα
https://www.tsolaridis.gr
Tηλ: 210 92229556945 333250

Vertical Image Area
2904863

Αφεστώτα ώτα
_____

ORL ATHENS CLINIC

Τα αφεστώτα ώτα είναι μια δυσμορφία που προκύπτει εκ γενετής. Προσβάλλει το ίδιο τοσο τα αγόρια όσο και τα κορίτσια. Τα πτερύγια των αυτιών μπορεί να έχουν μεγάλο μέγεθος είτε να απέχουν σε έναν βαθμό από το κεφάλι με αποτέλεσμα να φαίνονται πεταχτά.

Τα πεταχτά αυτιά είναι μία πάθηση που δεν επηρεάζει την ακοή, ούτε την υγεία, επιδρά σημαντικά όμως στην ψυχολογία του ατόμου, ειδικά σε παιδιά σχολικής ηλικίας.

Η συγκεκριμένη δυσμορφία είναι από τις πιο συνηθισμένες γενετικές ανωμαλίες που μπορούν να συμβούν στις περιοχές της κεφαλής και του τραχήλου. Τα πιο συνηθισμένα προβλήματα είναι η ανωμαλία σχηματισμού της κόγχης και η μη σχηματισμένη πτυχή της ανθέλικας.

Τεχνικές διόρθωσης

Υπάρχουν διάφορες τεχνικές διόρθωσης των αφεστώτων ώτων όμως η μόνη λύση προς διόρθωση είναι χειρουργική. Η ιδιαιτερότητά μιας τέτοια επέμβασης είναι ότι συνιστάται να πραγματοποιείται στην προσχολική ηλικία και αυτό γιατί όταν ο χόνδρος διορθώνεται, αποκτά φυσιολογικό σχήμα σε ηλικίες που τα παιδιά δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα το σχολείο ώστε να μην τους δημιουργούνται προβλήματα ψυχολογικού χαρακτήρα λόγω αρνητικών σχολίων των συμμαθητών τους. Συνήθως, τα αφεστώτα ώτα είναι μια κληρονομική πάθηση. Πεταχτά αυτιά μπορεί να έχει είτε ένας από τους δύο γονείς είτε κάποιος συγγενής δευτέρου βαθμού.

Οι σύγχρονες τεχνικές επιτρέπουν να επιτευχθεί ένα μόνιμο αποτέλεσμα αποκατάστασης των αυτιών το οποίο έχει ένα όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα επειδή η τομή γίνεται ακριβώς πίσω από το αυτί και αυτό την κάνει να μην είναι ορατή. Η χειρουργική επέμβαση γίνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και στους ενήλικες. Το σχήμα που παίρνει ο χόνδρος του αυτιού διαμορφώνεται έτσι ώστε να μην επανέλθει στην αρχική του μορφή.

Χειρουργική επέμβαση

Είναι μία αισθητική πλαστική επέμβαση και συντελεί στην οριστική λύση του προβλήματος. Συνιστάται να γίνεται σε ηλικίες πέντε ετών και πάνω, διότι από την ηλικία των έξι ετών και μετά δεν παρατηρείται κάποια ιδιαίτερη ανάπτυξη του χόνδρου σε σχέση με αυτήν που έχει ήδη συντελεστεί.

Σε παιδιά έως δεκατεσσάρων ετών η συγκεκριμένη επέμβαση γίνεται υπό γενική αναισθησία, ενώ σε εφήβους από τα δεκαπέντε και σε ενήλικες γίνεται με τοπική αναισθησία χωρίς να παρατηρούνται κάποιες δυσκολίες. Η επούλωση είναι πολύ καλή, γρήγορη και άμεση. Ο χόνδρος του αυτιού παίρνει πολύ ωραίο σχήμα και διαμορφώνεται έτσι ώστε τα ώτα να μην επανέλθουν στην αρχική τους μορφή. Η συρραφή του τραύματος που έχει γίνει, η τομή πίσω από το αυτί μπορεί να γίνει με ράμματα που απορροφούνται και το πλεονέκτημα σε αυτήν την περίπτωση είναι ότι στα παιδιά δε χρειάζεται να αφαιρεθούν τα ράμματα.

Πολλές φορές πριν από το χειρουργείο υπάρχει ασυμμετρία στα αυτιά. Μετά το χειρουργείο επιτυγχάνεται συμμετρία στο σχήμα και στο μέγεθος. Επίσης, τοποθετείται στα αυτιά ένα ειδικό επικάλυμμα με γάζες εμποτισμένες με αντιβιοτικό, το οποίο αφαιρείται σε δύο ημέρες και συνιστάται η χρήση κορδέλας η οποία κρατάει τα αυτιά του παιδιού στη σωστή τους θέση. Η επάνοδος στην καθημερινότητα είναι άμεση καθώς δεν επηρεάζει τις σχολικές υποχρεώσεις και δραστηριότητες των παιδιών. Ο ασθενής θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός με τις αθλητικές δραστηριότητες και τα σπορ για τρεις μήνες μετά την επέμβαση. Η πλήρης επούλωση επέρχεται μετά από έξι μήνες.

Main Description
2904864

Τελευταία άρθρα από τον Τσολαρίδη Αλέξιο (Χειρουργό ΩΡΛ)

Vertical Image Area
2904865

Σιαλολιθίαση (αφαίρεση υπογνά...)

Γράφτηκε από: Τσολαρίδης Αλέξιος

______

Η υπογνάθιος είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος σε μέγεθος σιαλογόνος αδένας βρίσκεται λίγο κάτω και πίσω από το πηγούνι μας , παράγει τη μεγαλύτερη ποσότητα σάλιου και είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος... 

Ιγμορίτιδα

Γράφτηκε από: Τσολαρίδης Αλέξιος

______

Τι είναι τα ιγμόρεια Τα ιγμόρεια είναι οι αεροφόρες κοιλότητες που υπάρχουν μέσα στην άνω γνάθο και καλύπτονται από τον βλεννογόνο με το εσωτερικό της μύτης, επομένως συγκοινωνούν με την μύτη με μικρά…

Παρωτιδεκτομή

- Γράφτηκε από: Τσολαρίδης Αλέξιος

______

Η παρωτίδα είναι ο μεγαλύτερος σε μέγεθος αδένας ο οποίος ευθύνεται για την παραγωγή σάλιου και βρίσκεται λίγο πιο κάτω και πιο μπροστά από το αυτί, στο πλάγιο τμήμα του προσώπου. Μερικές φορές αναπτύσσονται…

Αμυγδαλεκτομή χωρίς αιμορραγία

- Γράφτηκε από: Τσολαρίδης Αλέξιος

______

Η αμυγδαλεκτομή τώρα γίνεται με ραδιοσυχνότητες, οι οποίες προσφέρουν χειρουργική , ελεγχόμενη διείσδυση βάθους και χαμηλή αύξηση θερμοκρασίας. Σε σύγκριση με άλλες μεθόδους όπως κλασική αμυγδαλεκτομή ή laser...

Main Description
2908569
Space
2904880
Footer
2904356

ORL ATHENS CLINIC
ΩΡΛ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ

Μαραθώνος 1, Αθήνα - 10475
Τηλ.: 210 5234432
Fax.: 210 5238405
Email: karrasclinic@gmail.com
Follow :
  

© 1974-2023 ORL ATHENS CLINIC

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΑΡ. ΓΕΜΗ: 008384601000

ΩΡΛ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ

Το ανθρωποκεντρικό πρόσωπο της κλινικής Καρράς ORL ATHENS CLINIC είναι γνωστό ανάμεσα στους συναδέλφους ΩΡΛ , αφού ήταν και συνεχίζει να είναι ένα νοσηλευτικό ίδρυμα που βοήθησε και ακόμη βοηθά ασθενείς σε όλες τις δύσκολες κοινωνικές συγκυρίες στην πάροδο των χρόνων.