OGIBiz Website

Main Description
2904765

espa

 

 

Menu
2904350
Vertical Image Area
2904846

Τσολαρίδης Αλέξιος

Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

_____

Βεΐκου 78, Κουκάκι Αθήνα
https://www.tsolaridis.gr
Tηλ: 210 92229556945 333250

Vertical Image Area
2904847

Παρωδιτεκτομή
_____

ORL ATHENS CLINIC

Η παρωτίδα είναι ο μεγαλύτερος σε μέγεθος αδένας ο οποίος ευθύνεται για την παραγωγή σάλιου και βρίσκεται λίγο πιο κάτω και πιο μπροστά από το αυτί, στο πλάγιο τμήμα του προσώπου. Μερικές φορές αναπτύσσονται μέσα στη παρωτίδα κύστεις ή όγκοι. Σε αυτή την περίπτωση γίνεται αφαίρεση μαζί με το τμήμα της παρωτίδας που βρίσκεται γύρω από την βλάβη. Τα πιο συχνά συμπτώματα που παρατηρούνται είναι η διόγκωση στην περιοχή του αδένα, η οποία αυξάνεται σε μέγεθος αργά με το πέρασμα μηνών. Δεν εμφανίζεται σε όλες τις περιπτώσεις ο πόνος ή η υπερβολική ευαισθησία της περιοχής. 

Η κλινική συνιστά να κάνετε υπερηχογράφημα, αξονική ή μαγνητική τομογραφία και παρακέντηση για λήψη υλικού για βιοψία, προτού προχωρήσετε σε επέμβαση. Η τομή της επέμβασης είναι αρκετά μεγάλη και δεν εξαρτάται από το μέγεθος του προβλήματος ακόμη και αν η βλάβη μπορεί να έχει μικρό μέγεθος,. Αυτό γίνεται για να εξαιρεθεί πλήρως η βλάβη σε υγιή όρια, να μην υπάρξει υποτροπή στο μέλλον και να μην προκληθεί βλάβη στο προσωπικό νεύρο που κινεί όλο το πρόσωπο. Στη παρωτιδεκτομή το προσωπικό νεύρο πρέπει να μείνει ακέραιο ανατομικά και λειτουργικά. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης είναι απαραίτητο να βρεθεί το προσωπικό νεύρο και όλοι οι κλάδοι του, προκειμένου να προφυλαχτεί από κάθε κάκωση και να αφαιρεθεί συνολικά η πάθηση.

Για την επίτευξη του καλύτερου αποτελέσματος η επέμβαση διεξάγεται με την βοήθεια  μεγέθυνσης ειδικών φακών ή μικροσκοπίου. Ενώ στην κλινική μας τα τελευταία χρόνια υπάρχει δυνατότητα να εφαρμόζεται το σύστημα ανίχνευσης και εντοπισμού του προσωπικού νεύρου και των κλάδων του για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Η επέμβαση ξεκινάει με τη τομή μπροστά από το αυτί και κατευθύνεται ημικύκλια προς τον τράχηλο. Εν συνεχεία ανευρίσκεται και παρασκευάζεται το προσωπικό νεύρο καθώς και όλοι οι κλάδοι του. Γίνεται αφαίρεση του όγκου μαζί με το τμήμα της παρωτίδας που τον περιβάλλει. Όλα σε απόλυτα υγιή όρια και ασφαλώς χωρίς να έρθει σε επαφή με τον ίδιο τον όγκο ο χειρουργός σας. Δεν πρέπει να γίνεται η εκπυρήνηση του όγκου για αποφυγή υποτροπής και τραυματισμού του προσωπικού νεύρου. Στην περίπτωση που υπάρχει προσβολή λεμφαδένων τραχήλου μπορεί να γίνει και αφαίρεση ομάδων τραχηλικών λεμφαδένων. Τέλος όλο το χειρουργικό παρασκεύασμα  αποστέλλεται για ιστολογική εξέταση και γίνεται συρραφή της τομής και τοποθέτηση μικρής παροχέτευσης.

Η επέμβαση  έχει μόνιμο αποτέλεσμα, γίνεται υπό γενική αναισθησία και έχει διάρκεια από 2 έως 3 ώρες. Ο ασθενής πρέπει να παραμείνει στην κλινική για δύο μέρες τουλάχιστον. Δεν προκαλεί πόνο παρά μόνο ένα μικρό τράβηγμα, ενώ προληπτικά λαμβάνονται τα αντιβιοτικά για τουλάχιστον 7 ημέρες. Η συγκεκριμένη επέμβαση δεν μπορεί να συνδυαστεί με άλλες επεμβάσεις παρά μόνο με λεμφαδενικό καθαρισμό, δηλαδή την επέμβαση αφαίρεσης λεμφαδένων μόνο στην περίπτωση που αυτό απαιτείται.

Main Description
2904848

Τελευταία άρθρα από τον Τσολαρίδη Αλέξιο (Χειρουργό ΩΡΛ)

Vertical Image Area
2904849

Σιαλολιθίαση (αφαίρεση υπογνάνθιου αδένα)

Γράφτηκε από: Τσολαρίδης Αλέξιος

______

Η υπογνάθιος είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος σε μέγεθος σιαλογόνος αδένας βρίσκεται λίγο κάτω και πίσω από το πηγούνι μας , παράγει τη μεγαλύτερη ποσότητα σάλιου και είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος σιελοπαραγωγός… 

Ιγμορίτιδα

Γράφτηκε από: Τσολαρίδης Αλέξιος

______

Τι είναι τα ιγμόρεια Τα ιγμόρεια είναι οι αεροφόρες κοιλότητες που υπάρχουν μέσα στην άνω γνάθο και καλύπτονται από τον βλεννογόνο με το εσωτερικό της μύτης, επομένως συγκοινωνούν με την μύτη με μικρά…

Αφεστώτα ώτα

- Γράφτηκε από: Τσολαρίδης Αλέξιος

______

Τα αφεστώτα ώτα είναι μια δυσμορφία που προκύπτει εκ γενετής. Προσβάλλει το ίδιο τοσο τα αγόρια όσο και τα κορίτσια. Τα πτερύγια των αυτιών μπορεί να έχουν μεγάλο μέγεθος είτε να απέχουν σε έναν βαθμό από το κεφάλι με...

Αμυγδαλεκτομή χωρίς αιμορραγία

- Γράφτηκε από: Τσολαρίδης Αλέξιος

______

Η αμυγδαλεκτομή τώρα γίνεται με ραδιοσυχνότητες, οι οποίες προσφέρουν χειρουργική , ελεγχόμενη διείσδυση βάθους και χαμηλή αύξηση θερμοκρασίας. Σε σύγκριση με άλλες μεθόδους όπως κλασική αμυγδαλεκτομή ή laser...

Main Description
2908568
Space
2904883
Footer
2904356

ORL ATHENS CLINIC
ΩΡΛ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ

Μαραθώνος 1, Αθήνα - 10475
Τηλ.: 210 5234432
Fax.: 210 5238405
Email: karrasclinic@gmail.com
Follow :
  

© 1974-2023 ORL ATHENS CLINIC

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΑΡ. ΓΕΜΗ: 008384601000

ΩΡΛ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ

Το ανθρωποκεντρικό πρόσωπο της κλινικής Καρράς ORL ATHENS CLINIC είναι γνωστό ανάμεσα στους συναδέλφους ΩΡΛ , αφού ήταν και συνεχίζει να είναι ένα νοσηλευτικό ίδρυμα που βοήθησε και ακόμη βοηθά ασθενείς σε όλες τις δύσκολες κοινωνικές συγκυρίες στην πάροδο των χρόνων.