OGIBiz Website

Main Description
2904765

espa

 

 

Menu
2904350
Vertical Image Area
2905022

Κόχιλας Ξενοφών

Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

_____

Μαραθώνος 1, Αθήνα

Tηλ: 2105234432

Vertical Image Area
2905023

Τυμπανοπλαστική

_____

ORL ATHENS CLINIC

Τα προβλήματα των αυτιών ξεκινούν συνήθως από την παιδική ηλικία και γίνονται χρόνια. Στην παιδική ηλικία είναι πιο συχνές οι οξείες ωτίτιδες, που σε κάποιες περιπτώσεις, όταν το μικρόβιο είναι αρκετά τοξικό μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε διάτρηση της τυμπανικής μεμβράνης. Η διάτρηση της τυμπανικής μεμβράνης μπορεί, επίσης να είναι και μετατραυματικής αιτιολογίας.

Ρόλος της τυμπανικής μεμβράνης

Ο ρόλος της τυμπανικής μεμβράνης είναι η στεγανοποίηση του βαθύτερου τμήματος του αυτιού και η προστασία από το εξωτερικό περιβάλλον. Στην περίπτωση που εμφανιστεί ένα ρήγμα στο τύμπανο, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε συχνές επιμολύνσεις που είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν και μετέπειτα επιβαρύνουν σταδιακά την ακοή και μπορούν να προκαλέσουν επεισόδια ιλίγγου ή άλλες σοβαρότερες επιπλοκές.

Ο ασθενής συνήθως προσέρχεται στον ιατρό με κάποιο επεισόδιο επιμόλυνσης του αυτιού με πυώδη ωτόρροια ή μετά από τραυματισμό του αυτιού. Στην περίπτωση της επιμόλυνσης πρωταρχικό μέλημα αποτελεί φυσικά η αντιμετώπιση της φλεγμονής. Για το σκοπό αυτό, μεγαλύτερη σημασία έχει η τοπική περιποίηση του αυτιού από τον γιατρό και λιγότερο η χορήγηση αντιβιοτικών. Αυτό συνεπάγεται κάποιες επισκέψεις στον ιατρό, με καθαρισμό του αυτιού και τοποθέτηση αντισηπτικών ουσιών.

Είναι απαραίτητο να εξετάζεται και το άλλο αυτί, καθώς σε πολλές περιπτώσεις δίνει ενδείξεις για την εικόνα του αυτιού που έχει υποστεί βλάβη πριν τη φλεγμονή ή τον τραυματισμό. Έτσι, οι ενδείξεις χρόνιας δυσλειτουργίας της ευσταχιανής στο δεύτερο αυτί, είναι αναφορά ως προς το προσδοκώμενο αποτέλεσμα και στο αυτί που πρόκειται να χειρουργηθεί. Η δυσλειτουργία της ευσταχιανής είναι ο λόγος για τον οποίο οι επεμβάσεις αυτές διεξάγονται σε παιδιά κάτω των δέκα ετών.

Η επέμβαση στην οποία υπόκειται ο ασθενής ονομάζεται τυμπανοπλαστική. Είναι μια μικροχειρουργική επέμβαση στο τύμπανο του αυτιού. Με την τυμπανοπλαστική επιτυγχάνεται αποκατάσταση του τυμπάνου και βελτίωση της ακοής. Στις περισσότερες περιπτώσεις γίνεται υπό γενική αναισθησία. Μόνο σε περιστατικά που το ρήγμα είναι πολύ μικρό, μπορεί να πραγματοποιηθεί και με τοπική αναισθησία. Η νοσηλεία του ασθενούς διαρκεί συνήθως ένα 24ωρο. Η διάρκεια της επέμβασης είναι περίπου 1 ώρα ενώ ο χρόνος παραμονής στο Νοσοκομείο είναι 1 με 2 ημέρες. Στα παιδιά προτιμάται να γίνεται μετά το έβδομο έτος.

Μετά την επέμβαση, το αυτί πωματίζεται και το κεφάλι του ασθενούς περιδένεται. Ο ασθενής φεύγοντας από την κλινική, λαμβάνει οδηγίες για την άμεση μετεγχειρητική περίοδο και για τη μεταγενέστερη προστασία του αυτιού.

Main Description
2905024

Τελευταία άρθρα από τον Κόχιλα Ξενοφών (Χειρουργό ΩΡΛ)

Vertical Image Area
2905025

Καρκίνος λάρυγγα

Γράφτηκε από: Κόχιλας Ξενοφών

______

Ο λάρυγγας είναι το όργανο που περιλαμβάνει τις φωνητικές χορδές, βοηθάει στη φώνηση και προστατεύει τους πνεύμονες κατά την κατάποση. Στο λάρυγγα μπορεί να αναπτυχθούν καλοήθεις ή...

Βραγχιακή κύστη

Γράφτηκε από: Κόχιλας Ξενοφών

______

Η βραγχιακή κύστη είναι ένας σάκος γεμάτος υγρό που εμφανίζεται συνήθως στο ανώτερο μισό του τραχήλου. Η εμφάνιση των βραγχιακών κυστών δεν είναι συνήθης όμως μπορούν να...

Παθήσεις φωνητικών χορδών

- Γράφτηκε από: Κόχιλας Ξενοφών

______

Η ομιλία για τον άνθρωπο είναι το κυριότερο μέσο επικοινωνίας. Προκειμένου να μιλήσουμε πρέπει πρώτα να παράγουμε τη φώνηση, έναν ήχο στην περιοχή του λάρυγγα, έτσι κατά την εκπνοή οι χορδές...

Ωτοσκλήρυνση

- Γράφτηκε από: Κόχιλας Ξενοφών

______

Η ωτοσκλήρυνση είναι μια προοδευτική βαρηκοΐα που συνήθως είναι κληρονομική. Περίπου 10% του ανθρώπινου πληθυσμού πάσχει από την ωτοσκλήρυνση αλλά πολύ μικρότερο είναι το ποσοστό των...

Main Description
2908997
Space
2905026
Footer
2904356

ORL ATHENS CLINIC
ΩΡΛ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ

Μαραθώνος 1, Αθήνα - 10475
Τηλ.: 210 5234432
Fax.: 210 5238405
Email: karrasclinic@gmail.com
Follow :
  

© 1974-2023 ORL ATHENS CLINIC

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΑΡ. ΓΕΜΗ: 008384601000

ΩΡΛ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ

Το ανθρωποκεντρικό πρόσωπο της κλινικής Καρράς ORL ATHENS CLINIC είναι γνωστό ανάμεσα στους συναδέλφους ΩΡΛ , αφού ήταν και συνεχίζει να είναι ένα νοσηλευτικό ίδρυμα που βοήθησε και ακόμη βοηθά ασθενείς σε όλες τις δύσκολες κοινωνικές συγκυρίες στην πάροδο των χρόνων.