OGIBiz Website

Main Description
2904765

espa

 

 

Menu
2904350
Main Description
2905265

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Horizontal Image Area
2904727


ORL Athens Clinic
_____

ΩΡΛ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ

Ερωτήσεις και απαντήσεις

Space
2904728
Accordion
2904729
Μου λένε ότι ροχαλίζω συχνά, μπορώ να κάνω κάτι γι’ αυτό;

Σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητος ο γενικός έλεγχος για να γίνει σωστή διάγνωση. ‘Ύστερα θα χρειαστεί να γίνει και το τεστ ύπνου.

Μετά από το τεστ μπορούμε να αποφασίσουμε για τον τρόπο επίλυσης του προβλήματος. Μπορεί να είναι απαραίτητη η αλλαγή του τρόπου ζωής, η απώλεια βάρους, η χειρουργική θεραπεία ή η εφαρμογή της συσκευής CPAP.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες ή κλείστε ένα ραντεβού για να μας επισκεφτείτε.

Accordion
2904725
Δεν αναπνέω καλά εδώ και 10 χρόνια, έχω συχνούς πονοκεφάλους. Τι μπορώ να κάνω;

Θα πρέπει να γίνει σωστή διάγνωση της αιτίας που μπορεί να προκαλεί το συγκεκριμένο πρόβλημα. Μερικές από τις αιτίες που μπορεί να προκαλούν το πρόβλημα είναι:
 • Στραβό ρινικό διάφραγμα
 • Oξεία και χρόνια ρινίτιδα
 • Pινικοί πολύποδες
 • Mετατραυματικές αλλοιώσεις της εξωτερικής μύτης.

Στις περισσότερες περιπτώσεις το χειρουργείο είναι η μοναδική λύση. Πραγματοποιείται υπό γενική αναισθησία και είναι απλή όσον αφορά τον βαθμό δυσκολίας επέμβαση. Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα.

Accordion
2904731
Στο παιδί μου πολύ συχνά εμφανίζεται ωτίτιδα, τι μπορεί να γίνει στην συγκεκριμένη περίπτωση;

Είναι ένα αρκετά συχνό πρόβλημα στα βρέφη και τα μικρά παιδιά. Εκδηλώνεται σε πολύ νεαρή ηλικία και συνήθως υποχωρεί μετά την ηλικία των έξι ετών. Συνιστάται η θεραπεία αντιβίωσης, όμως, η βασική και πιο αποτελεσματική θεραπεία είναι η αδενοτομή και η τοποθέτηση σωληνίσκων αερισμού.

Accordion
2904738
Το παιδί μου έχει υπερτροφικές αμυγδαλές – πρέπει να αφαιρεθούν;

Στις περιπτώσεις, τις οποίες τα προβλήματα που δημιουργούν οι αμυγδαλές είναι σημαντικότερα από τα οφέλη που προσφέρουν στον οργανισμό του παιδιού, πρέπει να εξετάζεται η πιθανότητα της αφαίρεσης.

Η αφαίρεση είναι απαραίτητη όταν:

 • Όταν οι αμυγδαλές δημιουργούν προβλήματα λόγω του μεγέθους τους.
 • Το παιδί παρουσιάζει συχνές αμυγδαλίτιδες (έως και 6 φορές το χρόνο) με πυρετό, οι οποίες χρειάζονται αγωγή με αντιβίωση για να υποχωρήσουν.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας συμβουλέψουμε σχετικά.

Accordion
2904739
Το παιδί μας έχει εμφανίσει κάποιο όγκο στο μπροστινό μέρος του λαιμού – τι μπορούμε να κάνουμε;

Είναι απαραίτητος ο γενικός ΩΡΛ έλεγχος – για να γίνει σωστή διάγνωση θα πρέπει να αναφέρετε πότε εμφανίστηκε ο όγκος, εάν έχει αυξηθεί σε μέγεθος, εάν είχε εγκρίσεις οποιουδήποτε είδους κλπ. Επίσης είναι απαραίτητος ο έλεγχος με εύκαμπτο ρινολαρυγγοσκόπιο, εξετάσεις αίματος, υπέρηχος ή αξονική τομογραφία και η FNA παρακέντηση με λεπτή βελόνα για κυτταρολογική εξέταση. Η επιλογή της θεραπείας γίνεται μετά την ολοκλήρωση όλων των εξετάσεων.

Accordion
2904740
Ο γιός μου (12 χρονών) αιμορραγεί πολύ συχνά από τη μύτη, τι μπορούμε να κάνουμε;

Σε περιπτώσεις επαναλαμβανόμενων αιμορραγιών μπορεί να χρειαστεί λεπτομερής εξέταση από ιατρό ΩΡΛ (πρόσθια και οπίσθια ρινοσκόπηση).

Μερικές φορές ίσως χρειαστεί να γίνει καυτηρίαση στο αγγείο που τείνει συχνά να αιμορραγεί. Μετά από σοβαρές επαναλαμβανόμενες ρινορραγίες (ειδικά στα αγόρια) το παιδί οπωσδήποτε πρέπει να υποβληθεί σε ενδοσκοπικό έλεγχο με εύκαμπτο βίντεο-ρινολαρυγγοσκόπιο για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο του νεανικού ρινοφαρυγγικού αγγειοϊνωματος (ρινοϊνωμα). Επίσης σε ειδικές περιπτώσεις έντονων αιμορραγιών, ιδιαίτερα αν συνυπάρχουν με αιμορραγίες σε άλλα μέρη του σώματος, χρειάζεται αιματολογικός έλεγχος για την πηκτικότητα του αίματος.

Accordion
2904742
Η κόρη μας είναι 3 ετών και έχει πεταχτά αφτιά, ανησυχούμε να μην την κοροϊδεύουν τα άλλα παιδιά όταν ξεκινήσει το σχολείο. Μπορεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση τώρα;

Από τα τρία του χρόνια και μετά το παιδί μπορεί να υποβληθεί σε επέμβαση χωρίς κανένα πρόβλημα.

Η συγκεκριμένη επέμβαση συγκαταλέγεται στο πεδίο της αισθητικής του προσώπου και συνιστάται να γίνεται πρώτου ξεκινήσει το παιδί σχολείο προκείμενου να αποφύγει την απόκτηση ψυχολογικού τραύματος.

Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία χωρίς κάποιες επιπλοκές και δυσκολίες (στα παιδιά μόνο με γενική αναισθησία). Η επούλωση είναι πολύ καλή, ταχεία και άμεση. Ο χόνδρος του αφτιού παίρνει πολύ ωραίο σχήμα και διαμορφώνεται έτσι ώστε τα ώτα να μην επανέλθουν στην αρχική τους μορφή. Διαβάστε περισσότερα στην σχετική ενότητα.

Accordion
2904743
Γίνεται να υποβληθεί ένα παιδί σε αδενοτομή υπό την τοπική αναισθησία;

Παλαιότερα πολλές επεμβάσεις γίνονταν υπό την τοπική αναισθησία, πλέον όμως τέτοιες επεμβάσεις διεξάγονται μόνο με ολική αναισθησία με εξαίρεση τις περιπτώσεις που η ολική αναισθησία δεν ενδείκνυται. Αφενός , μια τέτοια διαδικασία μπορεί να αφήσει ψυχολογικό τραύμα στο παιδί σας αφετέρου περιορίζει τον ιατρό σας κατά την εκτέλεση της επέμβασης και το σημαντικότερο εμποδίζει τη σωστή αιμόσταση γιατί με την τοπική αναισθησία είναι πρακτικά αδύνατον να γίνει η διακοπή της αιμορραγίας.

Accordion
2904745
Υποφέρω πολύ συχνά από αλλεργική ρινίτιδα, χρησιμοποιώ τα αποσυμφορητικά σπρέι και τα αντισταμινικά , τι άλλο μπορώ να κάνω;;

Με την ανοσοθεραπεία τα αποτελέσματα είναι ορατά κιόλας από τον πρώτο χρόνο της θεραπείας. Αυτή η θεραπεία αλλάζει τον τρόπο που το ανοσοποιητικό του ανθρώπου αντιμετωπίζει το αλλεργιογόνο. Η ανοσοθεραπεία είναι ενέσιμη ή υπογλώσσια και διαρκεί συνήθως τρία με πέντε χρόνια. Με αυτήν την θεραπεία αναστέλλεται η εξέλιξη της αλλεργικής ρινίτιδας σε βρογχικό άσθμα.

Accordion
2904748
Πόσο επικίνδυνη είναι για τα παιδιά η ολική νάρκωση;

Η χορήγηση της τοπικής αναισθησίας είναι πολύ συχνά επώδυνη και τρομακτική για ένα παιδί. Η αυτοσυγκράτηση μπορεί να μην είναι δυνατή για παράδειγμα κατά την τοποθέτηση των σωληνίσκων στο αυτί, όπου ακόμα και η μικρότερη κίνηση μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη βλάβη. Γι’ αυτό τον λόγο η ολική αναισθησία είναι η καλύτερη λύση σε τέτοιες περιπτώσεις.

Η κλινική μας ειδικεύεται στην παιδική ωτορινολαρυγγική αναισθησία και μπορούμε να σας εγγυηθούμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Επίσης μπορείτε να καλέσετε στο 210-5234239 και να συζητήσετε με τους παιδιατρικούς αναισθησιολόγους της κλινικής για το θέμα που σας απασχολεί.

Η κλινική ORL ATHENS CLINIC (ΚΑΡΡΑΣ) διαθέτει ίσως την μεγαλύτερη πείρα στη διαχείριση των παιδιών εντός της περιφέρειας της Αττικής.

Accordion
2904747
Μου βρήκαν πολύποδες στη μύτη, τι να κάνω;

Μπορείτε να ακολουθήσετε φαρμακευτική αγωγή η οποία θα βοηθήσει στην προσωρινή υποχώρηση τους. Θα συνιστούσαμε όμως και χειρουργική επέμβαση σε τέτοιες περιπτώσεις, η οποία μπορεί να επιφέρει καλύτερα αποτελέσματα. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.

Accordion
2904746
Το παιδί μου κοιμάται με ανοιχτό στόμα. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό;

Μια από τις αιτίες είναι τα κρεατάκια αλλά χρειάζεται απαραίτητα γενικός έλεγχος και η σωστή διάγνωση. Το ανοιχτό στόμα μπορεί να οδηγήσει σε λανθασμένη ανάπτυξη της κάτω γνάθου και σε καθυστέρηση ανάπτυξης γενικότερα.

Accordion
2904741
Το παιδί μας παρουσιάζει πολύ συχνά οξεία αμυγδαλίτιδα. Ο ΩΡΛ ιατρός μας προτείνει την αφαίρεση αμυγδαλών, ενώ ο παιδίατρος έχει αντίθετη γνώμη. Θέλουμε να μάθουμε ποιος έχει δίκαιο. Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις;

Υπάρχουν οι απόλυτες ενδείξεις για αμυγδαλεκτομή και οι σχετικές ενδείξεις για αμυγδαλεκτομή όπου η απόφαση εξατομικεύεται και παίρνεται σε συνεργασία ιατρών και γονιών.

Οι απόλυτες ενδείξεις για αμυγδαλεκτομή:

 • Όταν οι αμυγδαλές είναι τόσο μεγάλες που δυσκολεύουν την αναπνοή του παιδιού και όταν το παιδί παρουσιάζει έντονο ροχαλητό.
 • Όταν οι αμυγδαλές είναι τόσο μεγάλες που δυσκολεύουν την κατάποση.
 • Όταν υπάρχει υποψία για κακοήθη όγκο στις αμυγδαλές.
 • Όταν η αιμορραγία από τις αμυγδαλές δεν ελέγχεται εύκολα.

Οι σχετικές ενδείξεις για αμυγδαλεκτομή:

 • Όταν το παιδί παρουσιάζει επανειλημμένες αμυγδαλίτιδες (πάνω από 6 το χρόνο).
 • Όταν υπάρχει το περιαμυγδαλικό απόστημα (Συλλογή πύου γύρω από τις αμυγδαλές).
 • Η χρόνια αμυγδαλίτιδα που δεν ανταποκρίνεται στην αντιμικροβιακή θεραπεία.
 • Όταν η απόφραξη από τις αμυγδαλές αλλάζει την ποιότητα φωνής.
 • Όταν υπάρχει έντονη δυσοσμία του στόματος.
 • Σύνδρομο PFAPA (Σύνδρομο περιοδικών πυρετών, αφθώδης στοματίτιδα, φαρυγγίτιδα, και τραχηλικής λεμφαδενίτιδας) που δεν ανταποκρίνονται στη συντηρητική θεραπεία.
 • Χρόνια φορεία με β-αιμολυτικό στρεπτόκοκκο της ομάδας Α, εάν ο φορέας είναι σε στενή επαφή με ένα άτομο που έχει ρευματικό πυρετό ή ζει σε νοικοκυριό στο οποίο η μόλυνση εμφανίζεται συχνά και η εξάλειψης του μικροβίου είναι ανθεκτική σε άλλα μέτρα.

Συμβουλευτείτε μας για την σωστή αντιμετώπιση του περιστατικού.

Accordion
2904730
Έχουμε ακούσει για την αφαίρεση αμυγδαλών με laser. Μπορεί αυτό να γίνει στην κλινική σας;

Ναι, βέβαια, στην κλινική μας διαθέτουμε CO2 laser τελευταίας τεχνολογίας και εκτελούνται οι επεμβάσεις τέτοιου είδους. Στις μέρες μας όμως οι περισσότεροι χειρούργοι χρησιμοποιούν νεότερες μεθόδους, όπως είναι οι ραδισυχνότητες και το μηχάνημα Coblation.

Accordion
2904733
Ο ΩΡΛ ιατρός συμβουλεύει να βάλουμε στον γιό μας σωληνίσκους αερισμού – θα μπορεί να κάνει μπάνιο χωρίς πρόβλημα;

Για κολύμπι σε πισίνα κοντά στην επιφάνεια τα παιδιά δεν χρειάζονται ωτοασπίδες (ακόμα και αν τα παιδιά βάζουν τα πρόσωπά τους κάτω από το νερό). Το κανονικό μπάνιο ή ντους δεν απαιτεί την προστασία των αυτιών.

Πρέπει να αποφύγετε όμως την απευθείας ρήξη του νερού μέσα στο κανάλι του αυτιού, όπως και το υπερβολικό σαπούνισμα. Εάν τα παιδιά με τοποθετημένους σωληνίσκους κάνουν αρκετά βαθιές (βαθύτερες των 30 εκατοστών) βουτιές, κατά διάρκεια της κολύμβησης πρέπει να φορούν ωτοασπίδες. Απαγορεύεται η βαθιά κατάδυση (πάνω από 3-4 μέτρα υποβρύχια), ακόμη και με ωτοασπίδες.

Accordion
2904734
Είχα ένα τροχαίο πριν από μερικά χρόνια και τώρα δεν μπορώ να αναπνεύσω καλά και η μύτη έχει στραβώσει. Μπορώ να διορθώσω τα συγκεκριμένα προβλήματα με μία μόνο επέμβαση;

Ναι, και βέβαια μπορείτε. Πολύ συχνά η διαφραγμοπλαστική συνδυάζεται με ρινοπλαστική επέμβαση. Η παραμονή σας στην κλινική διαρκεί 24 ώρες και θα χρειαστεί να φοράτε νάρθηκα για 7 συνεχόμενες ημέρες μετά την επέμβαση.

Accordion
2904735
Μετά από ένα τραυματισμό όταν ήμουν παιδί έχω μια οπή στο τύμπανο και κάθε καλοκαίρι υποφέρω από ωτίτιδες. Πόσο επικίνδυνη είναι η επέμβαση τυμπανοπλαστικής;

Η επέμβαση δεν είναι επικίνδυνη. Αντιθέτως είναι απαραίτητη σε περιπτώσεις χρόνιας ωτίτιδας. Κατά την τυμπανοπλαστική αφαιρείται ο τυχόν παθολογικός ιστός από την περιοχή του αυτιού πίσω από το τύμπανο, δηλαδή οι πολύποδες, σαρκία και πιθανό χολοστεάτωμα, ενώ παράλληλα τοποθετείται και μόσχευμα από περιτονία ή χόνδρο του ίδιου του ασθενούς στην θέση του ρήγματος το οποίο και καλύπτεται πλήρως. Η τυμπανοπλαστική δεν αφήνει κανένα ορατό σημάδι επειδή η τομή γίνεται πίσω από το αυτί. Η επέμβαση διαρκεί από 45 λεπτά έως 3 ώρες και γίνεται με γενική αναισθησία. Μετά την επέμβαση ο ασθενής δεν βιώνει καθόλου πόνο και δεν χρειάζονται καθόλου αναλγητικά ενώ παραμένει στην κλινική για δύο ημέρες.

Accordion
2904744
Πάσχω από πολυοζώδης βρογχοκήλη και ο ενδοκρινολόγος μου επιμένει να κάνω θυρεοειδεκτομή, είναι απαραίτητο να την κάνω;

Η μερική θυρεοειδεκτομή δεν είναι η καλύτερη μέθοδος αντιμετώπισης παρόλο που κάποιοι χειρουργοί την υποστηρίζουν.

Η ολική θυρεοειδεκτομή υπερτερεί έναντι της μερικής λόγω της καλύτερης μετεγχειρητικής παρακολούθησης και ορμονικής ρύθμισης του ασθενούς, έτσι καθίσταται ως πιο αξιόπιστος ορμονολογικός και βιοχημικός έλεγχος για ανίχνευση πιθανών μεταστάσεων, η αφαίρεση συχνής πιθανόν δεύτερης υποκλινικής εστίας καρκίνου.

Καλέστε μας για να μάθετε περισσότερα.

Accordion
2904737
Πρέπει να κάνω θυρεοειδεκτομή, όμως διάβασα στο διαδίκτυο ότι έχει πολλές επιπλοκές, υπάρχουν κάποιοι τρόποι να τις αποφύγω;

Κατά την αφαίρεση του θυρεοειδούς αδένα καθώς και κατά τις λοιπές επεμβάσεις μπορούν να εμφανιστούν επιπλοκές και κανείς δεν μπορεί να σας εγγυηθεί ότι θα τις αποφύγετε. Όμως στις μέρες μας έχουν μειωθεί σημαντικά οι πιθανότητες εμφάνισης των επιπλοκών, αυτό οφείλεται στην βελτίωση των χειρουργικών τεχνικών του ίδιου του ιατρού αλλά και στην τεχνολογική εξέλιξη.

Η ORL Athens Clinic διαθέτει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, εργαλεία και μηχανήματα προκειμένου να μειώσει αυτό το ρίσκο στο ελάχιστο. Διαβάστε τα παρακάτω άρθρα.

Accordion
2904736
Έχω ακούσει πως γίνονται πολλές επεμβάσεις χωρίς τομές, διεξάγετε τέτοιου είδους επεμβάσεις στην κλινική σας;

Ναι, στις μέρες μας η ενδοσκοπική ιατρική έχει εξελιχθεί πολύ καθώς τέτοιου είδους επεμβάσεις πραγματοποιούνται μέσω της ρινικής κοιλότητας καθώς με αυτόν τον τρόπο επιτρέπεται πρόσβαση στα σημεία που παλαιότερα ήταν πολύ δύσκολη. Οι παλαιότερες μέθοδοι απαιτούσαν τομή στο πρόσωπο για άμεση πρόσβαση στον παθολογικό ιστό. Πιο αναλυτικά για την συγκριμένη μέθοδο διαβάστε στην σχετική ενότητα.

Accordion
2904749
Πάσχω από ωτοσκλήρυνση, διεξάγετε τέτοιου είδους επεμβάσεις;

Ναι, βεβαίως στην κλινική μας πραγματοποιούνται τέτοιου είδους επεμβάσεις καθώς διαθέτουμε όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό για διεξαγωγή χειρουργικών επεμβάσεων αυτού του τύπου.

Accordion
2904732
Η μία παρωτίδα μου έχει διογκωθεί πάρα πολύ, τι πρέπει να κάνω;

Η διόγκωση της παρωτίδας επί των πλείστων είναι μια παθολογική κατάσταση γι’ αυτόν τον λόγω απαιτείται πιο διεξοδική μελέτη όχι μόνο του ίδιου του αδένα αλλά και του ίδιου του οργανισμού του ασθενούς προκειμένου να εξαιρεθεί η συστηματική παθολογία.

Από την πλευρά του αδένα απαιτείται να γίνει υπέρηχος, FNA (Παρακέντηση για βιοψία με λεπτή βελόνα), περεταίρω μπορεί να χρειαστεί να γίνει αξονική ή μαγνητική τομογραφία και μαζί με τον θεράπων Ωτορινολαρυγγολόγο σας θα αποφασίσετε για την μέθοδο θεραπείας

Space
2904758
Testimonial
2904757
Avatar

"ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΟΥΠΕΡ, ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΟΛΛΑ"

- Μιχάλης Λ.. - 8/04/2016

Avatar

"Η κλινική είναι άριστη, το δωμάτιο μας 102 ήταμ ολοκαίνουριο, το προσωπικό και διοικητικό και νοσηλευτικό εξαίρετο"

- Ευστράτιος Φ. - 21/12/2016

Avatar

"Δεν υπάρχουν λόγια για να σας ευχαριστήσω..."

- Φώτης Τ. - 31/01/2019

Space
2904750
Footer
2904356

ORL ATHENS CLINIC
ΩΡΛ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ

Μαραθώνος 1, Αθήνα - 10475
Τηλ.: 210 5234432
Fax.: 210 5238405
Email: karrasclinic@gmail.com
Follow :
  

© 1974-2023 ORL ATHENS CLINIC

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΑΡ. ΓΕΜΗ: 008384601000

ΩΡΛ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ

Το ανθρωποκεντρικό πρόσωπο της κλινικής Καρράς ORL ATHENS CLINIC είναι γνωστό ανάμεσα στους συναδέλφους ΩΡΛ , αφού ήταν και συνεχίζει να είναι ένα νοσηλευτικό ίδρυμα που βοήθησε και ακόμη βοηθά ασθενείς σε όλες τις δύσκολες κοινωνικές συγκυρίες στην πάροδο των χρόνων.