Διεύθυνση: Μαραθώνος 1, Αθήνα
ΩΡΛ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ
ΧΑΡΤΗΣ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Πρόσβαση: Μετρό, στάσεις: Ομόνοια (κόκκινη γραμμή), Κεραμεικός (μπλε γραμμή)
Email: karrasclinic@gmail.com
Ωράριο λειτουργίας: Όλο το 24ωρο Χειρουργική αντιμετώπιση των προβλημάτων των ασθενών καθημερινά 8:00 – 15:00.
ΚΛΙΝΙΚΗ
Το ανθρωποκεντρικό πρόσωπο της κλινικής Καρράς είναι γνωστό ανάμεσα στους συναδέλφους ΩΡΛ , αφού ήταν και συνεχίζει να είναι ένα νοσηλευτικό ίδρυμα που βοήθησε και ακόμη βοηθά ασθενείς σε όλες τις δύσκολες κοινωνικές συγκυρίες στην πάροδο των χρόνων.

Όγκοι έξω ακουστικού πόρου

ΑΡΧΙΚΗ/ ΑΡΘΡΑ/ Όγκοι έξω ακουστικού πόρου

Οι όγκοι του έξω ακουστικού πόρου διακρίνονται σε καλοήθεις και σε κακοήθεις.

 

Οι κακοήθεις όγκοι που είναι και οι πιο επικύνδινοι περιλαμβάνουν το ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα, το βασικοκυτταρικό καρκίνωμα, το κακοήθη όγκο των κυψελιδοποιών αδένων καθώς και σπανιότερους; κακοήθεις όγκους (αδενοκαρκίνωμα, αδενοειδές κυστικό καρκίνωμα, ραβδομυοσάρκωμα, μελάνωμα)

 

Το ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα αντιστοιχεί στο 60% των κακοηθών όγκων του έξω ακουστικού πόρου.
 

Το βασικοκυτταρικό καρκίνωμα σπάνια αποτελεί πρωτοπαθή όγκο του έξω ακουστικού πόρου αντιθέτως συνήθως προέρχεται απο επέκταση όγκου του πτερυγίου.
 

Ο κακοήθης όγκος των κυψελιδοποιών αδένων αντιστοιχεί στο 15% των κακοηθών όγκων του έξω ακουστικού πόρου.

 

Η θεραπεία εκλογής για όλους τους κακοήθεις όγκους του έξω ακουστικού πόρου είναι η ευρεία χειρουργική εκτομή. Λόγω του διάχυτου δικτύου λεμφικής αποχέτευσης είναι απαραίτητη η μετεγχειρητική ακτινοθεραπεία. Τα όρια της χειρουργικής εκτομής εξαρτώνται απο το μέγεθος του όγκου και το βαθμό επέκτασης του στη βάση του κρανίου. Οι ενδείξεις για ριζική χειρουργική εκτομή περιλαμβάνουν εκτός απο την εντόπιση και έκταση του όγκου, την ηλικία του ασθενούς, τη γενική κατάσταση της υγείας του και το πιθανό επίπεδο ζωής μετεγχειρητικά. Αν εμφανίζεται κάποια απο τις παραπάνω καταστάσεις ή έχετε την υποψία μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με την κλινική μας.

  ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΣΘΕΝΩΝ

  08/10/2016 - Νικόλαος Χ.
  08/10/2016 - Νικόλαος Χ.
  12/01/2019- Αναστασία Κ.
  12/01/2019- Αναστασία Κ.
  Αντώνιος Α.
  Αντώνιος Α.
  ORL ATHENS CLINIC
  ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ
  ΩΡΛ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ AΘΗΝΩΝ
  Το ανθρωποκεντρικό πρόσωπο της κλινικής Καρράς ORL ATHENS CLINIC είναι γνωστό ανάμεσα στους συναδέλφους ΩΡΛ , αφού ήταν και συνεχίζει να είναι ένα νοσηλευτικό ίδρυμα που βοήθησε και ακόμη βοηθά ασθενείς σε όλες τις δύσκολες κοινωνικές συγκυρίες στην πάροδο των χρόνων.