Διεύθυνση: Μαραθώνος 1, Αθήνα
ΩΡΛ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ
ΧΑΡΤΗΣ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Πρόσβαση: Μετρό, στάσεις: Ομόνοια (κόκκινη γραμμή), Κεραμεικός (μπλε γραμμή)
Email: karrasclinic@gmail.com
Ωράριο λειτουργίας: Όλο το 24ωρο Χειρουργική αντιμετώπιση των προβλημάτων των ασθενών καθημερινά 8:00 – 15:00.
ΚΛΙΝΙΚΗ
Το ανθρωποκεντρικό πρόσωπο της κλινικής Καρράς είναι γνωστό ανάμεσα στους συναδέλφους ΩΡΛ , αφού ήταν και συνεχίζει να είναι ένα νοσηλευτικό ίδρυμα που βοήθησε και ακόμη βοηθά ασθενείς σε όλες τις δύσκολες κοινωνικές συγκυρίες στην πάροδο των χρόνων.

Ωτοτοξικότητα

ΑΡΧΙΚΗ/ ΑΡΘΡΑ/ Ωτοτοξικότητα

Clinic

Η ωτοτοξικότητα αποτελεί παρενέργεια στο κοχλιακό ή αιθουσαίο διαμέρισμα του έσω ωτός απο χρήση φαρμακευτικών ουσιών.


Στα ωτοτοξικά φαρμακευτικά σκευάσματα περιλαμβάνονται τα αμινογλυκοσιδικά αντιμικροβιακά, τα διουρητικά της αγκύλης, οι κινίνες και οι χημειοθεραπευτικοί παράγοντες. Οι ασθενείς που μπορούν να προσβληθούν ευκολότερα είναι άτομα με νεφρική ανεπάρκεια ή ατομα που έχουν λάβει υψηλές δόσεις ωτοτοξικού φαρμάκου με μακρά διάρκεια χορήγησης ή έλαβαν ταυτόχρονα περισσότερα του ενός ωτοτοξικά φάρμακα.

 

Τα συμπτώματα που εμφανίζουν οι ασθενείς μπορεί να είναι προσωρινά ή μόνιμα και περιλαμβάνουν: εμβοές υψηλών συχνοτήτων το οποίο αποτελεί πρώιμο σημείο κοχλιακής βλάβης, απώλεια ακοής (με ή χωρίς ίλιγγο), ναυτία και ζάλη.

 

Η πρόληψη είναι η βάση της θεραπείας σε αυτή τη περίπτωση μέσω της ακουομετρικής παρακολούθησης των ευπαθώς ασθενών που βρίσκονται σε θεραπεία με ωτοτοξικά φάρμακα. Η ακουομετρική παρακολούθηση περιλαμβάνει την μέτρηση ακοής προ έναρξης της θεραπείας, την επανάληψη της μέτρησης κατά τη διάρκεια της θεραπείας καθώς και την παρακολούθηση της κατάστασης του κοχλία με ωτοακουστικές εκπομπές και ακοομετρία υψηλών συχνοτήτων. Σημαντικό είναι να τονίσουμε πως ωτοτοξικότητα ορίζουμε την απόκλιση κατα 15 dB ή περισσότερο σε δύο συχνότητες ετερόπλευρα ή αμφοτερόπλευρα 5-7 εβδομδες μετά την έναρξη της θεραπείας. Αν είστε ασθενής υψηλού κινδύνου και βρίσκεστε υπο αγωγή ωτοτοξικών φαρμάκων μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με την κλινική μας για περισσότερες πληροφορίες.

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΣΘΕΝΩΝ

17/03/2016 - Σπυρίδων Α.
17/03/2016 - Σπυρίδων Α.
21/12/2016 - Ολυμπία Π.
21/12/2016 - Ολυμπία Π.
15/01/2019-Ευάγγελος Θ.
15/01/2019-Ευάγγελος Θ.
ORL ATHENS CLINIC
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ
ΩΡΛ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ AΘΗΝΩΝ
Το ανθρωποκεντρικό πρόσωπο της κλινικής Καρράς ORL ATHENS CLINIC είναι γνωστό ανάμεσα στους συναδέλφους ΩΡΛ , αφού ήταν και συνεχίζει να είναι ένα νοσηλευτικό ίδρυμα που βοήθησε και ακόμη βοηθά ασθενείς σε όλες τις δύσκολες κοινωνικές συγκυρίες στην πάροδο των χρόνων.