Διεύθυνση: Μαραθώνος 1, Αθήνα
ΩΡΛ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ
ΧΑΡΤΗΣ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Πρόσβαση: Μετρό, στάσεις: Ομόνοια (κόκκινη γραμμή), Κεραμεικός (μπλε γραμμή)
Email: karrasclinic@gmail.com
Ωράριο λειτουργίας: Όλο το 24ωρο Χειρουργική αντιμετώπιση των προβλημάτων των ασθενών καθημερινά 8:00 – 15:00.
ΚΛΙΝΙΚΗ
Το ανθρωποκεντρικό πρόσωπο της κλινικής Καρράς είναι γνωστό ανάμεσα στους συναδέλφους ΩΡΛ , αφού ήταν και συνεχίζει να είναι ένα νοσηλευτικό ίδρυμα που βοήθησε και ακόμη βοηθά ασθενείς σε όλες τις δύσκολες κοινωνικές συγκυρίες στην πάροδο των χρόνων.

Ωτοσκλήρυνση

ΑΡΧΙΚΗ/ ΑΡΘΡΑ/ Ωτοσκλήρυνση
Ωτοσκλήρυνση

Κόχιλας Ξενοφών

Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

Μαραθώνος 1, Αθήνα

Tηλ: 2105234432

Clinic

Η ωτοσκλήρυνση είναι μια προοδευτική βαρηκοΐα που συνήθως είναι κληρονομική. Περίπου 10% του ανθρώπινου πληθυσμού πάσχει από την ωτοσκλήρυνση  αλλά πολύ μικρότερο είναι το ποσοστό των ανθρώπων που παρουσιάζει συμπτώματα. Συνήθως εμφανίζεται και στα δύο αυτιά. Στις γυναίκες εμφανίζεται πιο συχνά σε ποσοστό 70% σε αντίθεση με τους άνδρες που εμφανίζεται στο 30%.

Ενδείξεις

Συνήθως εμφανίζεται σε ανθρώπους ηλικίας από 20 και 30 χρόνων και άνω και σπάνια στην παιδική ή εφηβική ηλικία. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης στις γυναίκες μπορεί να επιδεινωθούν τα συμπτώματα. Εκτός από τη βαρηκοΐα που επιδεινώνεται με το πέρασμα του χρόνου και για αυτό ονομάζεται προοδευτική, το πιο σύνηθες και συχνά πολύ ενοχλητικό σύμπτωμα που παρατηρείται είναι οι εμβοές, δηλαδή τα βουητά ενώ μερικοί ασθενείς αναφέρουν ότι ακούνε καλύτερα σε θορυβώδες περιβάλλον.

Η βαρηκοΐα που οφείλεται στην ωτοσκλήρυνση είναι από τις πολύ λίγες περιπτώσεις βαρηκοΐας που μπορούν να αντιμετωπισθούν με χειρουργικές τακτικές. Εφόσον η βαρηκοΐα είναι μικρή ο ασθενής απλά παρακολουθείται και ελέγχεται από τον ειδικό ωτορινολαρυγγολόγο σε τακτά χρονικά διαστήματα ενώ σε μεγάλη βαρηκοΐα γίνεται χειρουργική επέμβαση για την αντικατάσταση του προσβεβλημένου τμήματος του αυτιού, που συνήθως είναι ο αναβολέας με ειδική πρόθεση. Σε περιπτώσεις που δεν είναι εφικτή η επέμβαση είναι δυνατή η τοποθέτηση των ακουστικών βαρηκοΐας.

Ένας ασθενής προκειμένου να θεωρείται υποψήφιος για την χειρουργική επέμβαση, θα πρέπει το χάσμα αέρινης – οστέινης οδού του να είναι μεγαλύτερο από 15 dB στις χαμηλές συχνότητες. Για να καταλάβει ο ασθενής το αποτέλεσμα που θα προκείψει από την επέμβαση, μπορεί να συγκρίνει τη ακοή που θα έχει στο χειρουργημένο αυτί με εκείνη του άλλου αυτιού.

Κατά την επέμβαση ο χειρουργός πρέπει να είναι σε θέση όταν ανοίξει το αυτί να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε κατάσταση επειδή η διάγνωση της ωτοσκλήρυνσης τίθεται με τον αποκλεισμό άλλων παθήσεων. Επιπλέον, ο χειρουργός θα πρέπει να διαθέτει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει και κάποιες ανατομικές παραλλαγές τις οποίες θα συναντήσει μέσα στην τυμπανική κοιλότητα.

Τελευταία άρθρα από τον/την Κόχιλας Ξενοφών

Ωτοσκλήρυνση
Ωτοσκλήρυνση Η ωτοσκλήρυνση είναι μια προοδευτική βαρηκοΐα που συνήθως είναι κληρονομική. Περίπου 10% του ανθρώπινου πληθυσμού πάσχει από την ωτοσκλήρυνση  αλλά πολύ μικρότερο είναι το ποσοστό των…
Καρκίνος λάρυγγα
Καρκίνος λάρυγγα Ο λάρυγγας είναι το όργανο που περιλαμβάνει τις φωνητικές χορδές, βοηθάει στη φώνηση  και προστατεύει τους πνεύμονες κατά την κατάποση.  Στο λάρυγγα μπορεί να αναπτυχθούν καλοήθεις…
Βραγχιακή κύστη
Βραγχιακή κύστη Η βραγχιακή κύστη είναι ένας σάκος γεμάτος υγρό που εμφανίζεται συνήθως στο ανώτερο μισό του τραχήλου. Η εμφάνιση των βραγχιακών κυστών δεν είναι συνήθης όμως μπορούν να εμφανιστούν…
Παθήσεις φωνητικών χορδών
Παθήσεις φωνητικών χορδών Η ομιλία για τον άνθρωπο είναι το κυριότερο μέσο επικοινωνίας. Προκειμένου να μιλήσουμε πρέπει πρώτα να παράγουμε τη φώνηση,  έναν ήχο στην περιοχή του λάρυγγα, έτσι κατά την εκπνοή…

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΣΘΕΝΩΝ

13/10/2016
13/10/2016
7-3-2019
7-3-2019
13/10/2018
13/10/2018
ORL ATHENS CLINIC
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ
ΩΡΛ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ AΘΗΝΩΝ
Το ανθρωποκεντρικό πρόσωπο της κλινικής Καρράς ORL ATHENS CLINIC είναι γνωστό ανάμεσα στους συναδέλφους ΩΡΛ , αφού ήταν και συνεχίζει να είναι ένα νοσηλευτικό ίδρυμα που βοήθησε και ακόμη βοηθά ασθενείς σε όλες τις δύσκολες κοινωνικές συγκυρίες στην πάροδο των χρόνων.