Διεύθυνση: Μαραθώνος 1, Αθήνα
ΩΡΛ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ
ΧΑΡΤΗΣ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Πρόσβαση: Μετρό, στάσεις: Ομόνοια (κόκκινη γραμμή), Κεραμεικός (μπλε γραμμή)
Email: karrasclinic@gmail.com
Ωράριο λειτουργίας: Όλο το 24ωρο Χειρουργική αντιμετώπιση των προβλημάτων των ασθενών καθημερινά 8:00 – 15:00.
ΚΛΙΝΙΚΗ
Το ανθρωποκεντρικό πρόσωπο της κλινικής Καρράς είναι γνωστό ανάμεσα στους συναδέλφους ΩΡΛ , αφού ήταν και συνεχίζει να είναι ένα νοσηλευτικό ίδρυμα που βοήθησε και ακόμη βοηθά ασθενείς σε όλες τις δύσκολες κοινωνικές συγκυρίες στην πάροδο των χρόνων.

Χρόνια αμυγδαλίτιδα (Αμυγδαλεκτομή)

ΑΡΧΙΚΗ/ ΑΡΘΡΑ/ Χρόνια αμυγδαλίτιδα (Αμυγδαλεκτομή)
Τσολαρίδης Παύλος

Τσολαρίδης Παύλος

Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

Λεωφόρος Αλεξάνδρας 201 & Πανόρμου, Αμπελόκηποι, Αθήνα

http://myorl.gr

Tηλ: 6945773077

Clinic

Το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου βοηθά στην καταπολέμηση των μικροβίων που προκαλούν τις λοιμώξεις και οι αμυγδαλές αποτελούν κομμάτι του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Οι αμυγδαλές βοηθούν το ανθρώπινο σώμα να αναγνωρίζει τα διαφορετικά είδη μικροβίων ώστε να μπορέσει να τα καταπολεμήσει καλύτερα ο οργανισμός.

Η αμυγδαλίτιδα είναι η φλεγμονή που οφείλεται σε λοίμωξη των αμυγδαλών. Είναι μια πολύ συχνή πάθηση. Πιο συχνή σε παιδιά ηλικίας 5-10 ετών και σε νεαρούς ενήλικες μεταξύ 15 και 25 ετών.

Η αφαίρεση των δύο παρισθμίων αμυγδαλών ονομάζεται αμυγδαλεκτομή. Τέτοια επέμβαση διεξάγεται όταν ο ασθενής πάσχει συχνά από επεισόδια αμυγδαλίτιδας και ακόμα περισσότερο όταν τα επεισόδια είναι δύσκολα στην αντιμετώπισή τους με την χορήγηση αντιβιοτικών. Όταν οι αμυγδαλές διογκώνονται τότε δημιουργούν άπνοιες στον ύπνο, καθυστέρηση στην ανάπτυξη, επιβάρυνση καρδιακής λειτουργίας, ενώ υπάρχει και κίνδυνος απόφραξης σε περίπτωση φλεγμονής. Σε ασθενείς με καρδιολογικά και νεφρολογικά προβλήματα γίνεται αφαίρεση των αμυγδαλών  προκειμένου να μην επιβαρύνεται η καρδιακή και τα νεφρική λειτουργία τους με βάση τις απόλυτες και σχετικές ενδείξεις.

Ο ασθενής πρέπει να παρακολουθείται στενά:

  • Όταν παρουσιάζει επανειλημμένες αμυγδαλίτιδες ειδικά όταν ξεπερνάνε τις έξι περιπτώσεις το χρόνο. 
  • Όταν η χρόνια αμυγδαλίτιδα δεν ανταποκρίνεται στην αντιμικροβιακή θεραπεία. 
  • Όταν παρατηρείται συλλογή πύου γύρω από τις αμυγδαλές και επειδή τα παιδιά που παρουσιάζουν μια φορά περιαμυγδαλικό απόστημα έχουν αυξημένο κίνδυνο να το ξαναπαρουσιάσουν, συνιστάται να υποβάλλονται σε αμυγδαλεκτομή. 
  • Όταν η δυσκολία αναπνοής αλλάζει την ποιότητα της φωνής. 
  • Όταν παρατηρείται δυσοσμία του στόματος, ανθεκτική σε άλλα μέτρα. 
  • Όταν εμφανίζεται το σύνδρομο PFAPA (Σύνδρομο περιοδικών πυρετών, αφθώδης στοματίτιδα, φαρυγγίτιδα και τραχηλική λεμφαδενίτιδα) και δεν ανταποκρίνεται στην συντηρητική θεραπεία. 
  • Σε περιπτώσεις που ο ασθενής είναι φορέας του β-αιμολυτικού στρεπτόκοκκου της ομάδας Α, εάν ο φορέας είναι σε στενή επαφή με άλλο άτομο που έχει ρευματικό πυρετό ή ζει σε περιβάλλον στο οποίο η μόλυνση εμφανίζεται συχνά και η εξάλειψη του μικροβίου είναι ανθεκτική σε άλλα μέτρα.

Η αμυγδαλεκτομή είναι μια απλή επέμβαση, που γίνεται υπό γενική αναισθησία. Η επέμβαση έχει μέγιστη διάρκεια 30  λεπτά. Αφού δεν παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα, ο ασθενής μπορεί να πάρει εξιτήριο από την κλινική μετά από 5 με 10 ώρες.

Μετά την επέμβαση μπορούν να παρατηρηθούν κάποιες επιπλοκές, όπως πόνος στο λαιμό ή στο αυτί (που αντανακλάται από το λαιμό) ή  πόνος κατά την κατάποση, που είναι σχεδόν αναπόφευκτος μετά την αμυγδαλεκτομή. Μπορεί ακόμη και να παρατηρηθεί η αλλαγή της χροιάς τη φωνής λόγω οιδήματος στον ουρανίσκο.

Μετά την αφαίρεση των αμυγδαλών ο χειρουργός που έχει αναλάβει να εκτελέσει την επέμβαση πρέπει να ελέγξει την περιοχή για πιθανή αιμορραγία. Η μετεγχειρητική αιμορραγία είναι η πιο συχνή σοβαρή επιπλοκή της αμυγδαλεκτομής και αδεονειδοτομής. Για την αντιμετώπιση της μπορεί να χρειαστεί μετάγγιση αίματος ή ακόμη και μια πρόσθετη χειρουργική επέμβαση.

Παρόλο που η αμυγδαλεκτομή είναι πλέον μια ασφαλής επέμβαση ρουτίνας μην προχωράτε εύκολα στην επέμβαση αυτή πριν το συζητήσετε με τον γιατρό σας.

Τελευταία άρθρα από τον/την Τσολαρίδης Παύλος

Κύστη θυρεογλωσσικού πόρου
Κύστη θυρεογλωσσικού πόρου Η κύστη του θυρεογλωσσικού πόρου εμφανίζεται στα δέκα πρώτα χρόνια της ζωής του ανθρώπου και είναι η πιο συχνή συγγενής μάζα της μέσης γραμμής του τραχήλου. Η πάθηση εμφανίζεται συχνότερα…
Αδενοειδείς εκβλαστήσεις (Αδενοτομή)
Αδενοειδείς εκβλαστήσεις (Αδενοτομή) Τι είναι οι αδενοειδείς εκβλαστήσεις Οι αδενοειδείς εκβλαστήσεις στην περιοχή του ρινοφάρυγγα είναι τα κοινώς γνωστά ως κρεατάκια. Οι αδενοειδείς εκβλαστήσεις αποτελούν την φαρυγγική…
Ενδοσκοπική χειρουργική ρινός και παραρρινίων (FESS)
Ενδοσκοπική χειρουργική ρινός και παραρρινίων (FESS) Η ενδοσκοπική χειρουργική ρινός και παραρρινίων (Functional Endoscopic Sinus Surgery - FESS) βασίζεται στην παραδοχή ότι ο βλεννογόνος των κόλπων αποκαθίσταται στο φυσιολογικό όταν…
Θυρεοειδεκτομή
Θυρεοειδεκτομή Ο θυρεοειδής είναι ζωτικό όργανο απαραίτητο για τον άνθρωπο. Επομένως η αφαίρεση του δεν πρέπει να γίνεται εφόσον δεν υπάρχει σοβαρός λόγος. Έτσι λοιπόν, μετά από μεγάλη περίοδο επιστημονικών…

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΣΘΕΝΩΝ

11/07/2016 - Βασίλειος Γ.
11/07/2016 - Βασίλειος Γ.
05/04/2016 - Μιχαήλ Λ.
05/04/2016 - Μιχαήλ Λ.
7-3-2019
7-3-2019
ORL ATHENS CLINIC
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ
ΩΡΛ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ AΘΗΝΩΝ
Το ανθρωποκεντρικό πρόσωπο της κλινικής Καρράς ORL ATHENS CLINIC είναι γνωστό ανάμεσα στους συναδέλφους ΩΡΛ , αφού ήταν και συνεχίζει να είναι ένα νοσηλευτικό ίδρυμα που βοήθησε και ακόμη βοηθά ασθενείς σε όλες τις δύσκολες κοινωνικές συγκυρίες στην πάροδο των χρόνων.