Διεύθυνση: Μαραθώνος 1, Αθήνα
ΩΡΛ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ
ΧΑΡΤΗΣ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Πρόσβαση: Μετρό, στάσεις: Ομόνοια (κόκκινη γραμμή), Κεραμεικός (μπλε γραμμή)
Email: karrasclinic@gmail.com
Ωράριο λειτουργίας: Όλο το 24ωρο Χειρουργική αντιμετώπιση των προβλημάτων των ασθενών καθημερινά 8:00 – 15:00.
ΚΛΙΝΙΚΗ
Το ανθρωποκεντρικό πρόσωπο της κλινικής Καρράς είναι γνωστό ανάμεσα στους συναδέλφους ΩΡΛ , αφού ήταν και συνεχίζει να είναι ένα νοσηλευτικό ίδρυμα που βοήθησε και ακόμη βοηθά ασθενείς σε όλες τις δύσκολες κοινωνικές συγκυρίες στην πάροδο των χρόνων.

Τυμπανοπλαστική

ΑΡΧΙΚΗ/ ΑΡΘΡΑ/ Τυμπανοπλαστική
Τυμπανοπλαστική

Κόχιλας Ξενοφών

Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

Μαραθώνος 1, Αθήνα

Tηλ: 2105234432

Clinic

Τα προβλήματα των αυτιών ξεκινούν συνήθως από την παιδική ηλικία και γίνονται χρόνια. Στην παιδική ηλικία είναι πιο συχνές οι οξείες ωτίτιδες, που σε κάποιες περιπτώσεις, όταν το μικρόβιο είναι αρκετά τοξικό μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε διάτρηση της τυμπανικής μεμβράνης. Η διάτρηση της τυμπανικής μεμβράνης μπορεί, επίσης να είναι και μετατραυματικής αιτιολογίας.

Ρόλος της τυμπανικής μεμβράνης

Ο ρόλος της τυμπανικής μεμβράνης είναι η στεγανοποίηση του βαθύτερου τμήματος του αυτιού και η προστασία από το εξωτερικό περιβάλλον. Στην περίπτωση που εμφανιστεί ένα ρήγμα στο τύμπανο, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε συχνές επιμολύνσεις που είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν και μετέπειτα επιβαρύνουν σταδιακά την ακοή και μπορούν να προκαλέσουν επεισόδια ιλίγγου ή άλλες σοβαρότερες επιπλοκές.

Ο ασθενής συνήθως προσέρχεται στον ιατρό με κάποιο επεισόδιο επιμόλυνσης του αυτιού με πυώδη ωτόρροια ή μετά από τραυματισμό του αυτιού. Στην περίπτωση της επιμόλυνσης πρωταρχικό μέλημα αποτελεί φυσικά η αντιμετώπιση της φλεγμονής. Για το σκοπό αυτό, μεγαλύτερη σημασία έχει η τοπική περιποίηση του αυτιού από τον γιατρό και λιγότερο η χορήγηση αντιβιοτικών. Αυτό συνεπάγεται κάποιες επισκέψεις στον ιατρό, με καθαρισμό του αυτιού και τοποθέτηση αντισηπτικών ουσιών.

Είναι απαραίτητο να εξετάζεται και το άλλο αυτί, καθώς σε πολλές περιπτώσεις δίνει ενδείξεις για την εικόνα του αυτιού που έχει υποστεί βλάβη πριν τη φλεγμονή ή τον τραυματισμό. Έτσι, οι ενδείξεις χρόνιας δυσλειτουργίας της ευσταχιανής στο δεύτερο αυτί, είναι αναφορά ως προς το προσδοκώμενο αποτέλεσμα και στο αυτί που πρόκειται να χειρουργηθεί. Η δυσλειτουργία της ευσταχιανής είναι ο λόγος για τον οποίο οι επεμβάσεις αυτές διεξάγονται σε παιδιά κάτω των δέκα ετών.

Η επέμβαση στην οποία υπόκειται ο ασθενής ονομάζεται τυμπανοπλαστική. Είναι μια μικροχειρουργική επέμβαση στο τύμπανο του αυτιού. Με την τυμπανοπλαστική επιτυγχάνεται αποκατάσταση του τυμπάνου και βελτίωση της ακοής. Στις περισσότερες περιπτώσεις γίνεται υπό γενική αναισθησία. Μόνο σε περιστατικά που το ρήγμα είναι πολύ μικρό, μπορεί να πραγματοποιηθεί και με τοπική αναισθησία. Η νοσηλεία του ασθενούς διαρκεί συνήθως ένα 24ωρο. Η διάρκεια της επέμβασης είναι περίπου 1 ώρα ενώ ο χρόνος παραμονής στο Νοσοκομείο είναι 1 με 2 ημέρες. Στα παιδιά προτιμάται να γίνεται μετά το έβδομο έτος.

Μετά την επέμβαση, το αυτί πωματίζεται και το κεφάλι του ασθενούς περιδένεται. Ο ασθενής φεύγοντας από την κλινική, λαμβάνει οδηγίες για την άμεση μετεγχειρητική περίοδο και για τη μεταγενέστερη προστασία του αυτιού.

Τελευταία άρθρα από τον/την Κόχιλας Ξενοφών

Τυμπανοπλαστική
Τυμπανοπλαστική Τα προβλήματα των αυτιών ξεκινούν συνήθως από την παιδική ηλικία και γίνονται χρόνια. Στην παιδική ηλικία είναι πιο συχνές οι οξείες ωτίτιδες, που σε κάποιες περιπτώσεις, όταν το μικρόβιο…
Παθήσεις φωνητικών χορδών
Παθήσεις φωνητικών χορδών Η ομιλία για τον άνθρωπο είναι το κυριότερο μέσο επικοινωνίας. Προκειμένου να μιλήσουμε πρέπει πρώτα να παράγουμε τη φώνηση,  έναν ήχο στην περιοχή του λάρυγγα, έτσι κατά την εκπνοή…
Βραγχιακή κύστη
Βραγχιακή κύστη Η βραγχιακή κύστη είναι ένας σάκος γεμάτος υγρό που εμφανίζεται συνήθως στο ανώτερο μισό του τραχήλου. Η εμφάνιση των βραγχιακών κυστών δεν είναι συνήθης όμως μπορούν να εμφανιστούν…
Ωτοσκλήρυνση
Ωτοσκλήρυνση Η ωτοσκλήρυνση είναι μια προοδευτική βαρηκοΐα που συνήθως είναι κληρονομική. Περίπου 10% του ανθρώπινου πληθυσμού πάσχει από την ωτοσκλήρυνση  αλλά πολύ μικρότερο είναι το ποσοστό των…

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΣΘΕΝΩΝ

05/04/2016 - Μιχαήλ Λ.
05/04/2016 - Μιχαήλ Λ.
27/08/2016 - Κωνσταντίνος Χ.
27/08/2016 - Κωνσταντίνος Χ.
28/03/2016 - Θεόδωρος Ν.
28/03/2016 - Θεόδωρος Ν.
ORL ATHENS CLINIC
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ
ΩΡΛ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ AΘΗΝΩΝ
Το ανθρωποκεντρικό πρόσωπο της κλινικής Καρράς ORL ATHENS CLINIC είναι γνωστό ανάμεσα στους συναδέλφους ΩΡΛ , αφού ήταν και συνεχίζει να είναι ένα νοσηλευτικό ίδρυμα που βοήθησε και ακόμη βοηθά ασθενείς σε όλες τις δύσκολες κοινωνικές συγκυρίες στην πάροδο των χρόνων.