Διεύθυνση: Μαραθώνος 1, Αθήνα
ΩΡΛ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ
ΧΑΡΤΗΣ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Πρόσβαση: Μετρό, στάσεις: Ομόνοια (κόκκινη γραμμή), Κεραμεικός (μπλε γραμμή)
Email: karrasclinic@gmail.com
Ωράριο λειτουργίας: Όλο το 24ωρο Χειρουργική αντιμετώπιση των προβλημάτων των ασθενών καθημερινά 8:00 – 15:00.
ΚΛΙΝΙΚΗ
Το ανθρωποκεντρικό πρόσωπο της κλινικής Καρράς είναι γνωστό ανάμεσα στους συναδέλφους ΩΡΛ , αφού ήταν και συνεχίζει να είναι ένα νοσηλευτικό ίδρυμα που βοήθησε και ακόμη βοηθά ασθενείς σε όλες τις δύσκολες κοινωνικές συγκυρίες στην πάροδο των χρόνων.

Σιαλολιθίαση (αφαίρεση υπογνάνθιου αδένα)

ΑΡΧΙΚΗ/ ΑΡΘΡΑ/ Σιαλολιθίαση (αφαίρεση υπογνάνθιου αδένα)
Τσολαρίδης Αλέξιος

Τσολαρίδης Αλέξιος

Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

Βεΐκου 78, Κουκάκι Αθήνα

http://www.tsolaridis.gr

Tηλ: 210 9222955 - 6945 333250

Clinic

Η υπογνάθιος είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος σε μέγεθος σιαλογόνος αδένας βρίσκεται λίγο κάτω και πίσω από το πηγούνι μας , παράγει τη μεγαλύτερη ποσότητα σάλιου και είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος σιελοπαραγωγός αδένας. Όταν ο ασθενής παρατηρεί διόγκωση στην περιοχή του αδένα μετά από γεύμα και ίσως πόνο και ευαισθησία στο σημείο αυτό, τότε πιθανόν να έχουν δημιουργηθεί λίθοι ή  έχει αναπτυχθεί όγκος ή κύστη στην περιοχή. Σε αυτές τις περιπτώσεις αφαιρείται όλος ο αδένας και ο εκφορητικός του πόρος. Η κλινική μας συνιστά προτού προβείτε στην επέμβαση να απευθυνθείτε στον ιατρός σας που μπορεί να σας συστήσει υπερηχογράφημα, αξονική ή μαγνητική τομογραφία και παρακέντηση για λήψη υλικού για βιοψία.

Κατά την επέμβαση αφαιρείται ο υπογνάθιος αδένας μαζί με τους λίθους ή τον όγκο που περιλαμβάνει και ύστερα αποστέλλεται για ιστολογική εξέταση. Στην περίπτωση που υπάρχει προσβολή των λεμφαδένων τραχήλου μπορεί να γίνει και αφαίρεση ομάδων τραχηλικών λεμφαδένων.

Για καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα η τομή η οποία εντοπίζεται στην περιοχή του γενείου, συνήθως γίνεται σε φυσιολογική πτυχή του δέρματος. Ανευρίσκεται και παρασκευάζεται ο υπογνάθιος σιελογόνος αδένας. Εν συνεχεία αφαιρείται ο υπογνάθιος αδένας μαζί με τους λίθους (ή τον όγκο) που περιέχει. Στην περίπτωση που υπάρχει προσβολή λεμφαδένων τραχήλου μπορεί να γίνει και αφαίρεση ομάδων τραχηλικών. Όλο το χειρουργικό παρασκεύασμα αποστέλλεται για ιστολογική εξέταση. Τέλος, γίνεται συρραφή της τομής και τοποθετείται μία μικρή παροχέτευση.

Η εγχείρηση διαρκεί μια με δύο ώρες και γίνεται υπό γενική αναισθησία. Έχει μόνιμο αποτέλεσμα, ενώ μετά την επέμβαση ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι μετά από μια ή δύο ημέρες. Η μόνη επιπρόσθετη επέμβαση με την οποία μπορεί να συνδυαστεί είναι ο λεμφαδενικός καθαρισμός εφόσον αυτό απαιτείται από την σταδιοποίηση της νόσου ή/και τα διεγχειρητικά ευρήματα. 

Τελευταία άρθρα από τον/την Τσολαρίδης Αλέξιος

Αφεστωτα ώτα
Αφεστωτα ώτα Τα αφεστώτα ώτα είναι μια δυσμορφία που προκύπτει εκ γενετής. Προσβάλλει το ίδιο τοσο τα αγόρια όσο και τα κορίτσια. Τα πτερύγια των αυτιών μπορεί να έχουν μεγάλο μέγεθος είτε να απέχουν…
Σιαλολιθίαση (αφαίρεση υπογνάνθιου αδένα)
Σιαλολιθίαση (αφαίρεση υπογνάνθιου αδένα) Η υπογνάθιος είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος σε μέγεθος σιαλογόνος αδένας βρίσκεται λίγο κάτω και πίσω από το πηγούνι μας , παράγει τη μεγαλύτερη ποσότητα σάλιου και είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος…
Ιγμορίτιδα
Ιγμορίτιδα Τι είναι τα ιγμόρεια Τα ιγμόρεια είναι οι αεροφόρες κοιλότητες που υπάρχουν μέσα στην άνω γνάθο και καλύπτονται από τον βλεννογόνο με το εσωτερικό της μύτης, επομένως συγκοινωνούν…
Αμυγδαλεκτομή χωρίς αιμορραγία
Αμυγδαλεκτομή χωρίς αιμορραγία Αμυγδαλεκτομή χωρίς αιμμοραγία, ράμματα, πόνους. Η ραδιοκυτταροπλαστική χειρουργική είναι μια τεχνική που χρησιμοποεί την πλέον ευνοϊκή χαμηλής θερμοκρασίας πηγή των ραδιοκυμάτων…

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΣΘΕΝΩΝ

27/08/2016 - Κωνσταντίνος Χ.
27/08/2016 - Κωνσταντίνος Χ.
26/10/2018 - Μελίνα Λ.
26/10/2018 - Μελίνα Λ.
11/07/2016 - Βασίλειος Γ.
11/07/2016 - Βασίλειος Γ.
ORL ATHENS CLINIC
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ
ΩΡΛ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ AΘΗΝΩΝ
Το ανθρωποκεντρικό πρόσωπο της κλινικής Καρράς ORL ATHENS CLINIC είναι γνωστό ανάμεσα στους συναδέλφους ΩΡΛ , αφού ήταν και συνεχίζει να είναι ένα νοσηλευτικό ίδρυμα που βοήθησε και ακόμη βοηθά ασθενείς σε όλες τις δύσκολες κοινωνικές συγκυρίες στην πάροδο των χρόνων.