Διεύθυνση: Μαραθώνος 1, Αθήνα
ΩΡΛ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ
ΧΑΡΤΗΣ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Πρόσβαση: Μετρό, στάσεις: Ομόνοια (κόκκινη γραμμή), Κεραμεικός (μπλε γραμμή)
Email: karrasclinic@gmail.com
Ωράριο λειτουργίας: Όλο το 24ωρο Χειρουργική αντιμετώπιση των προβλημάτων των ασθενών καθημερινά 8:00 – 15:00.
ΚΛΙΝΙΚΗ
Το ανθρωποκεντρικό πρόσωπο της κλινικής Καρράς είναι γνωστό ανάμεσα στους συναδέλφους ΩΡΛ , αφού ήταν και συνεχίζει να είναι ένα νοσηλευτικό ίδρυμα που βοήθησε και ακόμη βοηθά ασθενείς σε όλες τις δύσκολες κοινωνικές συγκυρίες στην πάροδο των χρόνων.

Κρυοπαγήματα πτερυγίου

ΑΡΧΙΚΗ/ ΑΡΘΡΑ/ Κρυοπαγήματα πτερυγίου

Clinic

Τα κρυοπαγήματα του πτερυγίου του ωτός ακολουθούν την έκθεση σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Το συχνότερο τμήμα που προσβάλλεται είναι το ανώτερο τμήμα του πτερυγίου.

 

 

Τα συμπτώματα που εμφανίζουν οι ασθενείς είναι αρχικά ήπια ή απόντα εξαιτία της αναισθητοποίησης του προσβεβλυμένου πτερυγίου από τη χαμηλή θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Το δέρμα του πτερυγίου είναι ωχρό και μουδιασμένο ενώ στη συνέχεια γίνεται ερυθρό ή κυανό ακολουθούμενο από την εμφάνιση φυσαλίδων οι οποίες περιέχουν εξιδρωματικό υγρό.

 

 

Η θεραπεία των κρυοπαγημάτων περιλαμβάνει την ήπια θέρμανση του πτερυγίου με χρήση υπέρυθρου φωτός και θερμοκρασία 38-42 C. Αποφυγή εφαρμογής άμεσης θέρμανσης ή μαλάξεις. Επίσης εφαρμόζεται τοπική αντισηψια με διάλυμα ιωδιούχου ποβιδόνης σε περίπρωση σχηματισμού φυσαλίδων και τέλος εφαρμόζεται άσηπτη επίδεση για αποφυγή επιμόλυνσης. Αν παρουσιάζεται μια παρόμοια παθολογική κατάσταση μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με την κλινική μας.

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΣΘΕΝΩΝ

Κρυοπαγήματα πτερυγίου
12/02/2019 - Κωνσταντίνος Κ.
12/02/2019 - Κωνσταντίνος Κ.
29/03/2017
29/03/2017
ORL ATHENS CLINIC
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ
ΩΡΛ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ AΘΗΝΩΝ
Το ανθρωποκεντρικό πρόσωπο της κλινικής Καρράς ORL ATHENS CLINIC είναι γνωστό ανάμεσα στους συναδέλφους ΩΡΛ , αφού ήταν και συνεχίζει να είναι ένα νοσηλευτικό ίδρυμα που βοήθησε και ακόμη βοηθά ασθενείς σε όλες τις δύσκολες κοινωνικές συγκυρίες στην πάροδο των χρόνων.