Διεύθυνση: Μαραθώνος 1, Αθήνα
ΩΡΛ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ
ΧΑΡΤΗΣ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Πρόσβαση: Μετρό, στάσεις: Ομόνοια (κόκκινη γραμμή), Κεραμεικός (μπλε γραμμή)
Email: karrasclinic@gmail.com
Ωράριο λειτουργίας: Όλο το 24ωρο Χειρουργική αντιμετώπιση των προβλημάτων των ασθενών καθημερινά 8:00 – 15:00.
ΚΛΙΝΙΚΗ
Το ανθρωποκεντρικό πρόσωπο της κλινικής Καρράς είναι γνωστό ανάμεσα στους συναδέλφους ΩΡΛ , αφού ήταν και συνεχίζει να είναι ένα νοσηλευτικό ίδρυμα που βοήθησε και ακόμη βοηθά ασθενείς σε όλες τις δύσκολες κοινωνικές συγκυρίες στην πάροδο των χρόνων.

Θλαστικό τραύμα - Αιμάτωμα πτερυγίου

ΑΡΧΙΚΗ/ ΑΡΘΡΑ/ Θλαστικό τραύμα - Αιμάτωμα πτερυγίου

Clinic

Εξαιτίας της θέσης, του σχήματος και επειδή προβάλλει προς τα έξω από το κεφάλι, το πτερύγιο είναι εκτεθειμένο σε τραύματα από τέμνοντα, νυσόντα ή θλώντα όργανα, αποσπαστικά τραύματα, δήγματα, εγκαύματα και κρυοπαγήματα.

 

 

Τα θλαστικά τραύματα και τα αιματώματα του πτερυγίου αποτελούν συλλογή ορώδους ή αιματηρού υγρού μεταξύ πτερυγιαίου χόνδρου και περιχονδρίου. Τα συμπτώματα και τα σημεία που εμφανίζονται είναι η παρουσία μαλακής ευπίεστης μάζας στην εξωτερική επιφάνεια του πτερυγίου με συνοδό αίσθημα τάσης, θερμότητας και πόνου.

 

 

Η θεραπεία των θλαστικών τραυμάτων συνίσταται στην ύπο άσηπτες συνθήκες παροχέτευση της συλλογής και στην αποτροπή επαναδημιουργία της. Αυτό δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί με απλή αναρρόφηση δια βελόνης λόγω του άμεσου κινδύνου υποτροπής και επιμόλυνσης. Η ορθή θεραπειά είναι η τοπική αναισθησία με ξυλοκαίνη, τομή του δέρματος και του χόνδρου στην εσωτερική επιφάνεια του πτερυγίου και παροχέτευση της συλλογής. Επιπρόσθετη εφαρμογή πιεστικής επίδεσης του πτερυγίου με χρήση γάζας εμποτισμένης με αντιβιοτική αλοιφή, η οποία συγκρατείται με μονόκλωνα νάιλον ράμματα. Σε περίπτωση που πάσχεται από κάποια παρόμοια παθολογική κατάσταση μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με την κλινική μας.

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΣΘΕΝΩΝ

01/06/2016 - Δημήτριος Μ.
01/06/2016 - Δημήτριος Μ.
27/05/2016 - Ελένη Ζ.
27/05/2016 - Ελένη Ζ.
08/10/2016
08/10/2016
ORL ATHENS CLINIC
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ
ΩΡΛ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ AΘΗΝΩΝ
Το ανθρωποκεντρικό πρόσωπο της κλινικής Καρράς ORL ATHENS CLINIC είναι γνωστό ανάμεσα στους συναδέλφους ΩΡΛ , αφού ήταν και συνεχίζει να είναι ένα νοσηλευτικό ίδρυμα που βοήθησε και ακόμη βοηθά ασθενείς σε όλες τις δύσκολες κοινωνικές συγκυρίες στην πάροδο των χρόνων.