Διεύθυνση: Μαραθώνος 1, Αθήνα
ΩΡΛ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ
ΧΑΡΤΗΣ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Πρόσβαση: Μετρό, στάσεις: Ομόνοια (κόκκινη γραμμή), Κεραμεικός (μπλε γραμμή)
Email: karrasclinic@gmail.com
Ωράριο λειτουργίας: Όλο το 24ωρο Χειρουργική αντιμετώπιση των προβλημάτων των ασθενών καθημερινά 8:00 – 15:00.
ΚΛΙΝΙΚΗ
Το ανθρωποκεντρικό πρόσωπο της κλινικής Καρράς είναι γνωστό ανάμεσα στους συναδέλφους ΩΡΛ , αφού ήταν και συνεχίζει να είναι ένα νοσηλευτικό ίδρυμα που βοήθησε και ακόμη βοηθά ασθενείς σε όλες τις δύσκολες κοινωνικές συγκυρίες στην πάροδο των χρόνων.

Ενδοσκοπική χειρουργική ρινός και παραρρινίων (FESS)

ΑΡΧΙΚΗ/ ΑΡΘΡΑ/ Ενδοσκοπική χειρουργική ρινός και παραρρινίων (FESS)
Τσολαρίδης Παύλος

Τσολαρίδης Παύλος

Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

Λεωφόρος Αλεξάνδρας 201 & Πανόρμου, Αμπελόκηποι, Αθήνα

http://myorl.gr

Tηλ: 6945773077

Clinic

Η ενδοσκοπική χειρουργική ρινός και παραρρινίων (Functional Endoscopic Sinus Surgery - FESS) βασίζεται στην παραδοχή ότι ο βλεννογόνος των κόλπων αποκαθίσταται στο φυσιολογικό όταν παύσει η απόφραξη των στομίων τους. Τα τελευταία χρόνια έχει πάρει ένα πολύ μεγάλο μερίδιο στη ρινοχειρουργική, από την κλασική ενδορινική χειρουργική, επειδή ακριβώς στοχεύει στη ρίζα του προβλήματος και με αυτό τον τρόπο προσπαθεί να εξαλείψει την αιτία του, έτσι διαμορφώνει τις ευνοϊκότερες συνθήκες για την σωστή λειτουργία του ρινικού βλεννογόνου. Η εν λόγω χειρουργική τεχνική σέβεται τα ανατομικά στοιχεία της περιοχής πολύ περισσότερο σε σχέση με τις κλασικές τεχνικές. Αυτό επιτυγχάνεται με την χρησιμοποίηση εργαλείων και μεθόδων που παρεμβαίνουν στο ελάχιστο.

Ενδείξεις της μικροχειρουργικής για τις νόσους ρινός – παραρρινίων:

  • Η υποτροπιάζουσα οξεία ή χρόνια κολπίτιδα
  • Οι ρινικοί πολύποδες
  • Η μυκητιασική κολπίτιδα
  • Οι χοανοπολύποδες
  • Η ατρησία ρινικών χοανών
  • Οι καλοήθεις όγκοι (οστέωμα, αιμαγγειοπερικύτωμα)
  • Η αφαίρεση ξένου σώματος
  • Οι κεφαλαλγίες ρινικής αιτιολογίας
  • Οι βλεννογονοκήλες
  • Η αντιμετώπιση ρινορραγιών

Προεγχειρητικός έλεγχος

Όπως όλα τα χειρουργεία, περιλαμβάνει τα βασικά: εξετάσεις αίματος, καρδιολογική εκτίμηση, ακτινογραφία θώρακος. Επιπλέον όμως είναι απαραίτητό να γίνει και η διαγνωστική ενδοσκόπηση ώστε να ελεγχθεί διεξοδικά η ρινική κοιλότητα και τα στόμια των κόλπων. Σε ασθενείς που παρουσιάζουν δυσχέρεια ρινικής αναπνοής εκτός από τα προαναφερθέντα πρέπει να γίνεται και έλεγχος του ρινοφάρυγγα, η αξονική τομογραφία σπλαχνικού κρανίου, ώστε να μελετηθεί λεπτομερώς η παθολογική εστία και η έκτασή της και ταυτόχρονα να εκτιμηθεί η ιδιάζουσα ανατομία των οστών και του μέσου ρινικού πόρου, καθώς και τυχόν ανατομικές παραλλαγές τους που δυσχεραίνουν τον αερισμό των κόλπων.

Η άγνοια της ανατομίας και των παραλλαγών της καθώς και η έλλειψη εμπειρίας και κατάλληλου εξοπλισμού αποτελεί την κυριότερη αντένδειξη. Για αυτό είναι σημαντικό να έχετε κάνει την κατάλληλη επιλογή χειρουργού και κλινικής.

Πλέον, η εξέλιξη της τεχνολογίας επιτρέπει την εξέταση και χειρουργική προσπέλαση χρησιμοποιώντας κάτοπτρα ψυχρού φωτισμού, ενδοσκόπια διαφόρων μοιρών, κάμερα και βιντεοσκόπηση, χρήση διεγχειρητικής πλοήγησης και άλλων μέσων, τα οποία τα έχει διαθέσιμα ο χειρουργός που θα εκτελέσει την επέμβαση στην κλινική μας. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται η ακρίβεια στους χειρισμούς χάρη στα εξελιγμένα εργαλεία της μικροχειρουργικής, η  άριστη ορατότητα του χειρουργικού πεδίου, πολύ λιγότερες επιπλοκές, η έλλειψη ουλών και η ταχεία ανάρρωση σε επεμβάσεις που στο παρελθόν ήταν δύσκολες και ίσως επικίνδυνες.

Αυτή η τεχνολογική εξέλιξη είναι ένα ανεκτίμητο εργαλείο στα χέρια των ωτορινολαρυγγολόγων στην ενδοσκοπική μικροχειρουργική. Έτσι οι πολλές εφαρμογές  της ενδοσκοπικής χειρουργικής της ρινός και επεμβάσεις που στο παρελθόν ήταν δύσκολες και ίσως επικίνδυνες, δίνουν σήμερα την θέση τους σε νέες τεχνικές που όταν εφαρμοσθούν σωστά βελτιώνουν πολύ την ποιότητα της ζωής.

Τελευταία άρθρα από τον/την Τσολαρίδης Παύλος

Ενδοσκοπική χειρουργική ρινός και παραρρινίων (FESS)
Ενδοσκοπική χειρουργική ρινός και παραρρινίων (FESS) Η ενδοσκοπική χειρουργική ρινός και παραρρινίων (Functional Endoscopic Sinus Surgery - FESS) βασίζεται στην παραδοχή ότι ο βλεννογόνος των κόλπων αποκαθίσταται στο φυσιολογικό όταν…
Θυρεοειδεκτομή
Θυρεοειδεκτομή Ο θυρεοειδής είναι ζωτικό όργανο απαραίτητο για τον άνθρωπο. Επομένως η αφαίρεση του δεν πρέπει να γίνεται εφόσον δεν υπάρχει σοβαρός λόγος. Έτσι λοιπόν, μετά από μεγάλη περίοδο επιστημονικών…
Αδενοειδείς εκβλαστήσεις (Αδενοτομή)
Αδενοειδείς εκβλαστήσεις (Αδενοτομή) Τι είναι οι αδενοειδείς εκβλαστήσεις Οι αδενοειδείς εκβλαστήσεις στην περιοχή του ρινοφάρυγγα είναι τα κοινώς γνωστά ως κρεατάκια. Οι αδενοειδείς εκβλαστήσεις αποτελούν την φαρυγγική…
Κύστη θυρεογλωσσικού πόρου
Κύστη θυρεογλωσσικού πόρου Η κύστη του θυρεογλωσσικού πόρου εμφανίζεται στα δέκα πρώτα χρόνια της ζωής του ανθρώπου και είναι η πιο συχνή συγγενής μάζα της μέσης γραμμής του τραχήλου. Η πάθηση εμφανίζεται συχνότερα…

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΣΘΕΝΩΝ

18/03/2016
18/03/2016
01/10/2018 - Πέτρος Σ.
01/10/2018 - Πέτρος Σ.
27/05/2016 - Ελένη Ζ.
27/05/2016 - Ελένη Ζ.
ORL ATHENS CLINIC
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ
ΩΡΛ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ AΘΗΝΩΝ
Το ανθρωποκεντρικό πρόσωπο της κλινικής Καρράς ORL ATHENS CLINIC είναι γνωστό ανάμεσα στους συναδέλφους ΩΡΛ , αφού ήταν και συνεχίζει να είναι ένα νοσηλευτικό ίδρυμα που βοήθησε και ακόμη βοηθά ασθενείς σε όλες τις δύσκολες κοινωνικές συγκυρίες στην πάροδο των χρόνων.