Διεύθυνση: Μαραθώνος 1, Αθήνα
ΩΡΛ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ
ΧΑΡΤΗΣ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Πρόσβαση: Μετρό, στάσεις: Ομόνοια (κόκκινη γραμμή), Κεραμεικός (μπλε γραμμή)
Email: karrasclinic@gmail.com
Ωράριο λειτουργίας: Όλο το 24ωρο Χειρουργική αντιμετώπιση των προβλημάτων των ασθενών καθημερινά 8:00 – 15:00.
ΚΛΙΝΙΚΗ
Το ανθρωποκεντρικό πρόσωπο της κλινικής Καρράς είναι γνωστό ανάμεσα στους συναδέλφους ΩΡΛ , αφού ήταν και συνεχίζει να είναι ένα νοσηλευτικό ίδρυμα που βοήθησε και ακόμη βοηθά ασθενείς σε όλες τις δύσκολες κοινωνικές συγκυρίες στην πάροδο των χρόνων.

Βραγχιακή κύστη

ΑΡΧΙΚΗ/ ΑΡΘΡΑ/ Βραγχιακή κύστη
Βραγχιακή κύστη

Κόχιλας Ξενοφών

Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

Μαραθώνος 1, Αθήνα

Tηλ: 2105234432

Clinic

Η βραγχιακή κύστη είναι ένας σάκος γεμάτος υγρό που εμφανίζεται συνήθως στο ανώτερο μισό του τραχήλου. Η εμφάνιση των βραγχιακών κυστών δεν είναι συνήθης όμως μπορούν να εμφανιστούν σε οποιαδήποτε ηλικία από άγνωστες αιτίες. Πιο συχνά παρουσιάζονται στη νεαρή ενήλικη ζωή αλλά και στην παιδική ηλικία. Οι ασθενείς συνήθως εμφανίζουν μια τραχηλική διόγκωση στο ανώτερο μισό του τραχήλου σε μικρή απόσταση από την κάτω γνάθο. Οι βραγχιακές κύστες αναπτύσσονται με αργό ρυθμό και ποικίλλουν στο μέγεθος.

Ο ασθενής δεν υποφέρει από πόνους, παρά μόνο στην περίπτωση που μια βραγχιακή κύστη επιμολυνθεί, τότε μπορεί να διογκωθεί. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να μεταβληθεί σε απόστημα το οποίο απαιτεί επείγουσα διάνοιξη και παροχέτευση του πύου και εν συνεχεία χειρουργική αφαίρεση.

Παρόλο που οι βραγχιακές κύστεις είναι καλοήθεις και αρκετά εύκολες στο να διαγνωστούν είναι απαραίτητο να αφαιρεθούν λόγω του κινδύνου διόγκωσης και επιμόλυνσης. Στην περίπτωση της φλεγμονής πρέπει να χορηγηθεί αντιμικροβιακή αγωγή και μετά να αφαιρεθεί η κύστη, προκειμένου να αποφευχθεί η υποτροπή.

Η εξέταση είναι απλή, πραγματοποιείται με υπερηχογράφημα το οποίο είναι αρκετό για να βγει η διάγνωση.Σε ορισμένες περιπτώσεις όμως χρειάζεται αξονική ή μαγνητική τομογραφία. Μετά την επέμβαση, αφού η κύστη αφαιρεθεί, ακολουθεί η οριστική διάγνωση με την ιστολογική της εξέταση.

Η εγχείρηση είναι η οριστική θεραπεία της βραγχιακής κύστης. Πραγματοποιείται υπό γενική αναισθησία, ενώ μετά απαιτείται παραμονή στο νοσοκομείο για μια μέρα. Η τομή γίνεται πάνω στην πτυχή του δέρματος στον τράχηλο πάνω από τη διόγκωση. Με αυτόν τον τρόπο η μάζα αποκαλύπτεται και αφαιρείται.

Τελευταία άρθρα από τον/την Κόχιλας Ξενοφών

Βραγχιακή κύστη
Βραγχιακή κύστη Η βραγχιακή κύστη είναι ένας σάκος γεμάτος υγρό που εμφανίζεται συνήθως στο ανώτερο μισό του τραχήλου. Η εμφάνιση των βραγχιακών κυστών δεν είναι συνήθης όμως μπορούν να εμφανιστούν…
Παθήσεις φωνητικών χορδών
Παθήσεις φωνητικών χορδών Η ομιλία για τον άνθρωπο είναι το κυριότερο μέσο επικοινωνίας. Προκειμένου να μιλήσουμε πρέπει πρώτα να παράγουμε τη φώνηση,  έναν ήχο στην περιοχή του λάρυγγα, έτσι κατά την εκπνοή…
Ωτοσκλήρυνση
Ωτοσκλήρυνση Η ωτοσκλήρυνση είναι μια προοδευτική βαρηκοΐα που συνήθως είναι κληρονομική. Περίπου 10% του ανθρώπινου πληθυσμού πάσχει από την ωτοσκλήρυνση  αλλά πολύ μικρότερο είναι το ποσοστό των…
Καρκίνος λάρυγγα
Καρκίνος λάρυγγα Ο λάρυγγας είναι το όργανο που περιλαμβάνει τις φωνητικές χορδές, βοηθάει στη φώνηση  και προστατεύει τους πνεύμονες κατά την κατάποση.  Στο λάρυγγα μπορεί να αναπτυχθούν καλοήθεις…

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΣΘΕΝΩΝ

05/04/2016 - Μιχαήλ Λ.
05/04/2016 - Μιχαήλ Λ.
09/02/2019 - Ματίνα Μ.
09/02/2019 - Ματίνα Μ.
17/11/2016 - Ευδοξία Γ.
17/11/2016 - Ευδοξία Γ.
ORL ATHENS CLINIC
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ
ΩΡΛ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ AΘΗΝΩΝ
Το ανθρωποκεντρικό πρόσωπο της κλινικής Καρράς ORL ATHENS CLINIC είναι γνωστό ανάμεσα στους συναδέλφους ΩΡΛ , αφού ήταν και συνεχίζει να είναι ένα νοσηλευτικό ίδρυμα που βοήθησε και ακόμη βοηθά ασθενείς σε όλες τις δύσκολες κοινωνικές συγκυρίες στην πάροδο των χρόνων.