Διεύθυνση: Μαραθώνος 1, Αθήνα
ΩΡΛ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ
ΧΑΡΤΗΣ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Πρόσβαση: Μετρό, στάσεις: Ομόνοια (κόκκινη γραμμή), Κεραμεικός (μπλε γραμμή)
Email: karrasclinic@gmail.com
Ωράριο λειτουργίας: Όλο το 24ωρο Χειρουργική αντιμετώπιση των προβλημάτων των ασθενών καθημερινά 8:00 – 15:00.
ΚΛΙΝΙΚΗ
Το ανθρωποκεντρικό πρόσωπο της κλινικής Καρράς είναι γνωστό ανάμεσα στους συναδέλφους ΩΡΛ , αφού ήταν και συνεχίζει να είναι ένα νοσηλευτικό ίδρυμα που βοήθησε και ακόμη βοηθά ασθενείς σε όλες τις δύσκολες κοινωνικές συγκυρίες στην πάροδο των χρόνων.

Αιματογενής λαβυρινθίτιδα

ΑΡΧΙΚΗ/ ΑΡΘΡΑ/ Αιματογενής λαβυρινθίτιδα

Clinic

Η αιματογενής λαβυρινθίτιδα μπορεί να προκληθεί απο την ωχρά σπειροχαίτη η οποία προκαλεί κυμαινόμενη απώλεια ακοής, ενδολεμφικό ύδρωπα καθως και ζάλη με κίνδυνο χωρίς φαρμακευτική αγωγή ο ασθενής να οδηγηθεί σε πλήρη απώλεια ακοής. Ένα ακόμη αίτιο που προκαλεί αιματογενή λαβυρινθίτιδα είναι το μυκοβακτηρίδιο της φυματίωσης όπου παρατηρείται προοδευτική νευροαισθητήριος βαρηκοία. Τέλος η μουκορμύκωση που αποτελεί συστηματική μυκητιασική σήψη σε ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς εμφανίζεται με υψηλό πυρετό, μηνιγγίτιδα, κώφωση, πάρεση προσωπικού, ίλιγγο, πυώδη ρινοκολπίτιδα και μπορεί να προκαλέσει αιματογενή λαβυρινθίτιδα.

 

Η θεραπεία διακρίνεται σε συντηρητική και χειρουργική. Η συντηρητική θεραπεία περιλαμβάνει υψηλές δόσεις αντιμικροβιακών ανάλογα με το αποτέλεσμα της καλλιέργειας, αντιεμετικά και κατασταλτικά του λαβυρίνθου, σε φυματίωση αντιφυματική αγωγή, σε μουκορμύκωση χορηγείται αμφοτερικίνη Β καθώς και σε σύφιλη 3ου σταδίου συστήνεται πενικιλλίνη G ή τετρακυκλίνη.

 

Οι χειρουργικές επεμβάσεις περιλαμβάνουν την τυμπανοτομή-τοποθέτηση σωλινίσκων αερισμού καθώς και την μαστοειδεκτομή και την λαβυρινθεκτομή. Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με την κλινική μας αν εμφανίζεται κάποιο απο τα παραπάνω συμπτώματα.

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΣΘΕΝΩΝ

08/10/2016
08/10/2016
15/11/2018
15/11/2018
13/10/2018 - Καλλιόπη Π.
13/10/2018 - Καλλιόπη Π.
ORL ATHENS CLINIC
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ
ΩΡΛ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ AΘΗΝΩΝ
Το ανθρωποκεντρικό πρόσωπο της κλινικής Καρράς ORL ATHENS CLINIC είναι γνωστό ανάμεσα στους συναδέλφους ΩΡΛ , αφού ήταν και συνεχίζει να είναι ένα νοσηλευτικό ίδρυμα που βοήθησε και ακόμη βοηθά ασθενείς σε όλες τις δύσκολες κοινωνικές συγκυρίες στην πάροδο των χρόνων.