Διεύθυνση: Μαραθώνος 1, Αθήνα
ΩΡΛ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ
ΧΑΡΤΗΣ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Πρόσβαση: Μετρό, στάσεις: Ομόνοια (κόκκινη γραμμή), Κεραμεικός (μπλε γραμμή)
Email: karrasclinic@gmail.com
Ωράριο λειτουργίας: Όλο το 24ωρο Χειρουργική αντιμετώπιση των προβλημάτων των ασθενών καθημερινά 8:00 – 15:00.
ΚΛΙΝΙΚΗ
Το ανθρωποκεντρικό πρόσωπο της κλινικής Καρράς είναι γνωστό ανάμεσα στους συναδέλφους ΩΡΛ , αφού ήταν και συνεχίζει να είναι ένα νοσηλευτικό ίδρυμα που βοήθησε και ακόμη βοηθά ασθενείς σε όλες τις δύσκολες κοινωνικές συγκυρίες στην πάροδο των χρόνων.

Παθήσεις φωνητικών χορδών

ΑΡΧΙΚΗ/ ΑΡΘΡΑ/ Παθήσεις φωνητικών χορδών
Παθήσεις φωνητικών χορδών

Κόχιλας Ξενοφών

Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

Μαραθώνος 1, Αθήνα

Tηλ: 2105234432

Clinic

Η ομιλία για τον άνθρωπο είναι το κυριότερο μέσο επικοινωνίας. Προκειμένου να μιλήσουμε πρέπει πρώτα να παράγουμε τη φώνηση,  έναν ήχο στην περιοχή του λάρυγγα, έτσι κατά την εκπνοή οι χορδές ταλαντώνονται και παράγουν έναν ήχο και ύστερα με την συνεργασία και κίνηση των υπολοίπων οργάνων της ομιλίας έχουμε την δυνατότητα να μιλήσουμε. Αφού η φώνηση παράγεται από τις φωνητικές χορδές, το πρώτο εμφανές σύμπτωμα στον ασθενή είναι η αλλαγή της χροιάς της φωνής, δηλαδή το βράχνιασμα. Παράλληλα μπορούν να συνοδεύονται με  προβλήματα στην αναπνοή και την κατάποση.

Οι συνηθέστερες παθήσεις από τις οποίες ταλαιπωρείται ο ασθενής είναι τα κοκιώματα φωνητικών χορδών και η οπισθία λαρυγγίτιδα από γαστροοισοφαγική παλλινδρόμηση, οι κάλοι φωνητικών χορδών, οι αιμορραγικοί και μη πολύποδες, οξείες και χρόνιες λαρυγγίτιδες, λευκοπλακία φωνητικών χορδών, που συναντάται συχνότερα σε καπνιστές και πολλές άλλες παθήσεις που προκαλούν δυσφωνία, μεταβολή του ηχοχρώματος, βράγχος, συχνή φωνητική κόπωση, και ενοχλητικό περιοδικό καθάρισμα του λαιμού.

Χειρουργικά αντιμετωπίζονται οι πολύποδες του λάρυγγα, τα φωνητικά κομβία (οι κάλοι ή όζοι) των φωνητικών χορδών, το βράγχος φωνής που μπορεί να είναι οξύ ή χρόνιο, το οίδημα του Reinke, δηλαδή η πολυποειδής εκφύλιση, οι καλοήθεις ή κακοήθεις όγκοι του λάρυγγα και η κατάποση ξένου σώματος.

Στη κλινική μας τέτοιες επεμβάσεις διεξάγονται από τον χειρούργο που έχετε επιλέξει με τη βοήθεια του συμβατικού εξοπλισμού ή Laser, υπό γενική αναισθησία και η επέμβαση δεν αφήνει σημάδια, ουλές, τομές κ.λπ. Μετά τη μικρολαρυγγοσκόπηση με χρήση μικροσκοπίου, αφαιρείται παθολογικός ιστός και αποστέλλεται για ιστολογική εξέταση. Η επέμβαση διαρκεί από είκοσι λεπτά έως μία ώρα. Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει σπίτι του μετά από έξι ώρες. Μετά την επέμβαση ο ασθενής κινητοποιείται άμεσα και θα πρέπει να κρατήσει αφωνία για δυο ημέρες μετά το χειρουργείο.

Για την πρόληψη των παθήσεων των φωνητικών χορδών πρέπει να τηρείτε τους ακόλουθους κανόνες υγιεινής:

  • Προθέρμανση και αποθεραπεία των φωνητικών χορδών πριν και μετά την επαγγελματική χρήση της φωνής αντίστοιχα.
  • Αποφυγή ανταγωνισμού με τον  θόρυβο του περιβάλλοντος κατά την ομιλία
  • Μείωση στο ελάχιστο του αλκοόλ και του καπνού
  • Ελεγχόμενος  χρόνος ομιλίας στο τηλέφωνο
  • Ξεκούραση των φωνητικών χορδών κατά τη διάρκεια της ημέρας
  • Κατανάλωση πολλών υγρών κατά προτίμηση μη καφεϊνούχων
  • Εισπνοές ατμού για τη διατήρηση της υγρασίας των φωνητικών χορδών
  • Αποχή από την ομιλία  σε περίοδο ασθένειας από φλεγμονές του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος

Η πρόληψη βοηθάει στην έγκυρη αντιμετώπιση των παθήσεων, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Τελευταία άρθρα από τον/την Κόχιλας Ξενοφών

Ωτοσκλήρυνση
Ωτοσκλήρυνση Η ωτοσκλήρυνση είναι μια προοδευτική βαρηκοΐα που συνήθως είναι κληρονομική. Περίπου 10% του ανθρώπινου πληθυσμού πάσχει από την ωτοσκλήρυνση  αλλά πολύ μικρότερο είναι το ποσοστό των…
Τυμπανοπλαστική
Τυμπανοπλαστική Τα προβλήματα των αυτιών ξεκινούν συνήθως από την παιδική ηλικία και γίνονται χρόνια. Στην παιδική ηλικία είναι πιο συχνές οι οξείες ωτίτιδες, που σε κάποιες περιπτώσεις, όταν το μικρόβιο…
Βραγχιακή κύστη
Βραγχιακή κύστη Η βραγχιακή κύστη είναι ένας σάκος γεμάτος υγρό που εμφανίζεται συνήθως στο ανώτερο μισό του τραχήλου. Η εμφάνιση των βραγχιακών κυστών δεν είναι συνήθης όμως μπορούν να εμφανιστούν…
Παθήσεις φωνητικών χορδών
Παθήσεις φωνητικών χορδών Η ομιλία για τον άνθρωπο είναι το κυριότερο μέσο επικοινωνίας. Προκειμένου να μιλήσουμε πρέπει πρώτα να παράγουμε τη φώνηση,  έναν ήχο στην περιοχή του λάρυγγα, έτσι κατά την εκπνοή…

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΣΘΕΝΩΝ

18/05/2016 - Δανάη Π.
18/05/2016 - Δανάη Π.
05/04/2016 - Μιχαήλ Λ.
05/04/2016 - Μιχαήλ Λ.
21/12/2016 - Ευστράτιος Φ.
21/12/2016 - Ευστράτιος Φ.
ORL ATHENS CLINIC
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ
ΩΡΛ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ AΘΗΝΩΝ
Το ανθρωποκεντρικό πρόσωπο της κλινικής Καρράς ORL ATHENS CLINIC είναι γνωστό ανάμεσα στους συναδέλφους ΩΡΛ , αφού ήταν και συνεχίζει να είναι ένα νοσηλευτικό ίδρυμα που βοήθησε και ακόμη βοηθά ασθενείς σε όλες τις δύσκολες κοινωνικές συγκυρίες στην πάροδο των χρόνων.