Διεύθυνση: Μαραθώνος 1, Αθήνα
ΩΡΛ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ
ΧΑΡΤΗΣ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Πρόσβαση: Μετρό, στάσεις: Ομόνοια (κόκκινη γραμμή), Κεραμεικός (μπλε γραμμή)
Email: karrasclinic@gmail.com
Ωράριο λειτουργίας: Όλο το 24ωρο Χειρουργική αντιμετώπιση των προβλημάτων των ασθενών καθημερινά 8:00 – 15:00.
ΚΛΙΝΙΚΗ
Το ανθρωποκεντρικό πρόσωπο της κλινικής Καρράς είναι γνωστό ανάμεσα στους συναδέλφους ΩΡΛ , αφού ήταν και συνεχίζει να είναι ένα νοσηλευτικό ίδρυμα που βοήθησε και ακόμη βοηθά ασθενείς σε όλες τις δύσκολες κοινωνικές συγκυρίες στην πάροδο των χρόνων.

Αδενοειδείς εκβλαστήσεις (Αδενοτομή)

ΑΡΧΙΚΗ/ ΑΡΘΡΑ/ Αδενοειδείς εκβλαστήσεις (Αδενοτομή)
Τσολαρίδης Παύλος

Τσολαρίδης Παύλος

Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

Λεωφόρος Αλεξάνδρας 201 & Πανόρμου, Αμπελόκηποι, Αθήνα

http://myorl.gr

Clinic

Τι είναι οι αδενοειδείς εκβλαστήσεις

Οι αδενοειδείς εκβλαστήσεις στην περιοχή του ρινοφάρυγγα είναι τα κοινώς γνωστά ως κρεατάκια. Οι αδενοειδείς εκβλαστήσεις αποτελούν την φαρυγγική αμυγδαλή και ανήκουν όπως και οι παρίσθμιες αμυγδαλές στον λεμφικό ιστό του οργανισμού. Συμβάλλουν στην άμυνα του οργανισμού με την παραγωγή αντισωμάτων και βρίσκονται σε δραστηριότητα στα παιδιά έως δώδεκα ετών. Ατροφούν καθώς το παιδί μεγαλώνει  ενώ στον ενήλικα σχεδόν δεν υπάρχουν.

Επιπτώσεις στην υγεία

Το παιδί αντιμετωπίζει προβλήματα όταν η υπερτροφία των αδενοειδών εκβλαστήσεων είναι πολύ μεγάλη. Συνήθως δημιουργούν δυσκολία στην αναπνοή από τη μύτη, ροχαλητό κατά την διάρκεια του ύπνου, ωτίτιδες και κυρίως συλλογή υγρού στο αυτί (δηλαδή αποφράσσεται η ευσταχιανή σάλπιγγα και δεν αερίζεται το αυτί), φαρυγγίτιδες, λαρυγγίτιδες και άλλα. Σε σοβαρότερες καταστάσεις όταν μείνουν χωρίς θεραπεία μπορεί να προκαλέσουν και καρδιοπνευμονικά νοσήματα.   

Θεραπεία

Η υπερτροφία των αδενοειδών εκβλαστήσεων θεραπεύεται με την χειρουργική τους αφαίρεση. Η επέμβαση μπορεί να διαρκέσει έως 45 λεπτά, ανάλογα με την μικροεπέμβαση που συνδυάζεται και διενεργείται υπό γενική αναισθησία. Τοποθετείται ένα εργαλείο το οποίο κρατάει το στόμα του ασθενή ανοιχτό. Η αδενοτομή συχνά γίνεται ταυτόχρονα με την αμυγδαλεκτομή, την μιριγγοτομή και την τοποθέτηση σωληνίσκων αερισμού στα αυτιά. Χρησιμοποιείται ένας καθρέφτης ή μια κάμερα για να εξεταστεί το πίσω μέρος της μύτης, όπου βρίσκονται οι αδενοειδείς εκβλαστήσεις. Οι αδενοειδείς εκβλαστήσεις αφαιρούνται με ειδικά  εργαλεία ή shaver.

Γίνεται παρακολούθηση από νοσηλευτές και τον αναισθησιολόγο μέχρι να μεταφερθεί ο ασθενείς  στο δωμάτιό του και παραμένει στο νοσοκομείο 10 έως 12 ώρες μετά τη χειρουργική επέμβαση για παρακολούθηση. Η ανάρρωση από την αδενοτομή διαρκεί  δύο με τρεις ημέρες.

Τελευταία άρθρα από τον/την Τσολαρίδης Παύλος

Χαλινός γλώσσας
Χαλινός γλώσσας Ο χαλινός της γλώσσας είναι ένας μεμβρανώδης ιστός που βρίσκεται κάτω από την γλώσσα, που την βοηθάει να παραμένει στο κάτω μέρος του στόματος. Αν ο χαλινός είναι τόσο κοντός ώστε να…
Ενδοσκοπική χειρουργική ρινός και παραρρινίων (FESS)
Ενδοσκοπική χειρουργική ρινός και παραρρινίων (FESS) Η ενδοσκοπική χειρουργική ρινός και παραρρινίων (Functional Endoscopic Sinus Surgery - FESS) βασίζεται στην παραδοχή ότι ο βλεννογόνος των κόλπων αποκαθίσταται στο φυσιολογικό όταν…
Κογχοτομή – Κογχοπλαστική
Κογχοτομή – Κογχοπλαστική Οι ρινικές κόγχες είναι προεξοχές στο εσωτερικό της μύτης και λειτουργούν ως φίλτρα, αποτελούνται από κόκκαλο και καλύπτονται με ρινικό βλεννογόνο. Προκειμένου να μην προκαλείται η…
Θυρεοειδεκτομή
Θυρεοειδεκτομή Ο θυρεοειδής είναι ζωτικό όργανο απαραίτητο για τον άνθρωπο. Επομένως η αφαίρεση του δεν πρέπει να γίνεται εφόσον δεν υπάρχει σοβαρός λόγος. Έτσι λοιπόν, μετά από μεγάλη περίοδο επιστημονικών…

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΣΘΕΝΩΝ

7-3-2019
7-3-2019
12/01/2019- Αναστασία Κ.
12/01/2019- Αναστασία Κ.
11/07/2016 - Βασίλειος Γ.
11/07/2016 - Βασίλειος Γ.
ORL ATHENS CLINIC
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ
ΩΡΛ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ AΘΗΝΩΝ
Το ανθρωποκεντρικό πρόσωπο της κλινικής Καρράς ORL ATHENS CLINIC είναι γνωστό ανάμεσα στους συναδέλφους ΩΡΛ , αφού ήταν και συνεχίζει να είναι ένα νοσηλευτικό ίδρυμα που βοήθησε και ακόμη βοηθά ασθενείς σε όλες τις δύσκολες κοινωνικές συγκυρίες στην πάροδο των χρόνων.